Aardappelen zijn knollen die onder de grond aan de aardappelplant groeien. Ze zitten vol met goede voedingsstoffen.
Als boerenzoon ben ik grootgebracht met aardappelen. Je kunt ze op erg veel manieren eten, zo kun je ze koken, bakken, er patat van maken of ze bijvoorbeeld stampen in een lekkere stamppot.
Op deze pagina vind je een verzameling van al onze recepten met aardappelen.
Een paar manieren om aardappels klaar te maken:
Gebakken aardappels:
Kook de aardappelen ongeveer 8 minuten en laat ze vervolgens uitlekken. Snijd de aardappels in plakjes en bak ze in een laagje olijfolie of een blokje roomboter.
Koken:
Zet de aardappelen onder water en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Stampen:
Gebruik hiervoor kruimige aardappelen. Kook de aardappels in een klein laagje water (ongeveer 2cm) in ongeveer 10 minuten gaar en giet ze af. Met wat melk erbij stamp je de stamppot.
Patat maken:
Was de aardappelen en snijd er frietjes van. Zet ze onder water met zout voor minimaal een uur. Giet en droog ze daarna af. Frituur ze 5 minuten op 150 graden en droog ze weer af. Frituur ze nu nog eens 4 minuten op 190 graden.
Aardappels zijn uiteraard niet het enige waar we zo enthousiast over zijn! Zie hieronder alle verzamelpagina’s die we gemaakt hebben voor hoofdgerechten.
*De tips van deze pagina zijn afkomstig vanuit eigen kook ervaringen en van Buzzfeed.com