Lekker ite logo

Shop

Aardappel recepten

Aardappelen zijn knollen die onder de grond aan de aardappelplant groeien. Ze zitten vol met goede voedingsstoffen. 

Als boerenzoon ben ik grootgebracht met aardappelen. Je kunt ze op erg veel manieren eten, zo kun je ze koken, bakken, er patat van maken of ze bijvoorbeeld stampen in een lekkere stamppot.

Op deze pagina vind je een verzameling van al onze recepten met aardappelen.

Een paar manieren om aardappels klaar te maken:

Gebakken aardappels:
Kook de aardappelen ongeveer 8 minuten en laat ze vervolgens uitlekken. Snijd de aardappels in plakjes en bak ze in een laagje olijfolie of een blokje roomboter.

Koken:
Zet de aardappelen onder water en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.

Stampen:
Gebruik hiervoor kruimige aardappelen. Kook de aardappels in een klein laagje water (ongeveer 2cm) in ongeveer 10 minuten gaar en giet ze af. Met wat melk erbij stamp je de stamppot.

Patat maken:
Was de aardappelen en snijd er frietjes van. Zet ze onder water met zout voor minimaal een uur. Giet en droog ze daarna af. Frituur ze 5 minuten op 150 graden en droog ze weer af. Frituur ze nu nog eens 4 minuten op 190 graden.

We <3 potato!

We <3 potato!

Aardappel recepten:

Gnocchi met pesto, broccoli, cherrytomaat en kipAls je erg snel moet en je wilt niet te veel werk hebben van het koken is dit een perfect gerecht. Je hoeft niets te snijden, begint met bakken en binnen 10 minuten kun je eten. Lekker en gezond 🙂
Zelfgemaakte kapsalonVia thuisbezorgd kun je lekkere kapsalons bestellen, heerlijk is dat als je niet zin hebt om te koken. Toch is het best makkelijk om zelf te maken! Vergeet niet om zelf knoflooksaus te maken om met dit recept te combineren. In dit recept leg ik je uit hoe je de lekkerste zelf in eigen keuken maakt, de truc zit hem in de kaas!
Spaanse tortilla de patatas met chorizo en tomaatNadat ik een nieuwe Spaanse kennis op heb gedaan bij mij op kantoor heb ik moeten vragen naar zijn favoriete Spaanse recept. Hij gaf aan dat Tortilla de patatas dit het recept is dat hij het liefste eet en dat je dit zowel voor lunch als voor avondeten kunt maken. Dit is de manier waarop hij het altijd maakt 🙂

Andere verzamelpagina's:

Aardappels zijn uiteraard niet het enige waar we zo enthousiast over zijn! Zie hieronder alle verzamelpagina’s die we gemaakt hebben voor hoofdgerechten. 

*De tips van deze pagina zijn afkomstig vanuit eigen kook ervaringen en van Buzzfeed.com