Lekker ite logo

Shop

Bakrecepten

Een lekkere taart of koek, wie houdt er niet van?! Het is relatief snel klaar, lekker en er zijn oneindige mogelijkheden met de ingrediënten. Omdat wij net zo van bakken houden als jij hebben we een verzameling gemaakt van onze lekkerste bakrecepten en deze op deze pagina geplaatst.

De meeste bakrecepten staan met ongeveer een half uur al op tafel, met uitzondering op de taarten. Ideaal toch! 🙂

Een paar bak tips:

Invriezen:
Vries individuele porties cake-, vulling- of koekjesbeslag in een ijsblokjes- of cakevorm in. Zo kun je als je bijvoorbeeld onverwacht gasten krijgt binnen no time iets lekkers op tafel zetten.

Brownie:
Eén van de beste tips voor het maken van een killer brownie: zet de vorm als hij net uit de oven is gekomen in de gootsteen met een klein laagje koud water. Hierdoor gaart hij niet door en blijft ‘ie heerlijk fudgy.

Voorbereiding:
Voorbereiding is écht het halve werk. Lees het recept goed door, zet de afgemeten ingrediënten klaar en begin ruim op tijd.

Eieren:
Laat rauwe eieren met suiker nooit staan, maar kluts ze gelijk luchtig. Doe je dit niet meteen?  Dan is de kans groot dat de suiker ‘verbrandt’ door het ei, waardoor er kleine harde stukjes suiker ontstaan die niet meer zullen smelten.

We <3 pasta!

We <3 baking!

Bakrecepten:

Oreo-Twix cheesecakeEen heerlijke cheesecake! Lekker om te delen maar ook heerlijk om thuis op te eten. Zorg ervoor dat je een dag van tevoren begint met de cheesecake.
Pecan sneeuwbal koekjesEen heerlijk Amerikaans recept voor heerlijke brosse koekjes. Perfect voor de kerstdagen bij de koffie, de borrel of op een heerlijke winterse dag bij een beker warme chocolademelk! Wij hebben er in ieder geval van genoten, zeker een aanrader.

Andere verzamelpagina's:

Bakken is uiteraard niet het enige waar we zo enthousiast over zijn! Zie hieronder alle verzamelpagina’s die we gemaakt hebben voor hoofdgerechten. 

*De tips van deze pagina zijn afkomstig vanuit eigen kook ervaringen en van Culy.nl