Barbecueën: wie houdt er nou niet van? Of je nu fan bent van rundvlees of een sappige biefstuk: een lekker stukje vlees gaat er altijd wel in.
Ik ben altijd al dol geweest op de barbecue. De gezelligheid in combinatie met de smaak van het vlees sprak mij altijd al aan. Op de barbecue kun je veel lekkere gerechten maken.
Op deze pagina vind je een verzameling van al onze recepten van de barbecue.
Een paar barbecue tips:
Temperatuur:
Breng het vlees of de vis van te voren op kamertemperatuur (18 graden). Zo wordt het dikke gedeelte van je vis of vlees sneller gaar.
Hygiëne:
Vooral met kipfilet is het oppassen geblazen. Snijd bijvoorbeeld niet op hetzelfde plankje eerst de kipfilet en daarna een tomaat.
Hoeveelheid:
Verschillende soorten vlees en vis hebben ook verschillende tijden nodig om te garen. Best lastig om dat allemaal goed in de gaten te houden. Dat gaat beter als er niet te veel op de barbecue ligt.
Braden:
Keer het vlees en de vis niet te snel om. Want het kan aan het rooster plakken. Na een paar minuten laat het vlees en de vis vanzelf los.
Gebruik van vleestang: Met een vleestang blijven de sappen in het vlees bewaard. Als je er met een vork in prikt, lopen de sappen eruit en wordt het vlees droog.
Barbecue is uiteraard niet het enige waar we zo enthousiast over zijn! Zie hieronder alle verzamelpagina’s die we gemaakt hebben voor hoofdgerechten.
*De tips van deze pagina zijn afkomstig vanuit eigen kook ervaringen en van De Barbecue Boer.