Lekker ite logo

Shop

Deeg & pizza gerechten

Italiaanse pizza, wie houdt er nu niet van? Pizza is wereldwijd zeer populair en met een beetje behendigheid kan jij je eigen heerlijke pizza maken.

Pizza is altijd een van mijn favoriete gerechten geweest, vooral toen ik nog jong was.

Op deze pagina vind je een verzameling van al onze deeg & pizza gerechten. Enjoy!

Een paar pasta tips:

Gebruik de juiste bloemsoort:
De meeste mensen zullen gewone tarwebloem gebruiken voor het maken van pizzadeeg. En daar is niks mis mee. Food journalist J. Kenji Lopéz-Alt raadt echter aan om voor een stevigere korst eens te experimenteren met andere soorten bloem. Italiaanse bloem speciaal voor pizzadeeg heeft vaak een fijnere maling dan gewone bloemsoorten en daarmee zou je dat beoogde resultaat kunnen behalen.

Kneed het deeg goed door:
Door het deeg te kneden, activeer je de gluten. En juist die zorgen (naast allergie bij sommige mensen) voor die luchtige structuur van je pizzadeeg. Hier kun je je staande mixer voor aan het werk zetten. Met de hand kan ook: het deeg is klaar als het aanvoelt als een samenhangend, stevig geheel.

Less is more:
Professionele pizzabakkers roepen het allemaal: leg niet teveel ingrediënten op je pizza. Less is more! Ga voor een dunne laag toppings. Zo maak je de bodem niet te zwaar en proef je alle smaken goed bij elke hap die je neemt.

Zorg voor hitte:
Niet voor niets beschikken professionele pizzeria’s over een pizzaoven: die dingen kunnen loei- en loeiheet worden. Een pizza die in zo’n pizzaoven (of houtoven) gaat, is vaak al binnen drie minuten klaar. Het resultaat: een superknapperige bodem. Zet je oven – indien mogelijk – op 285 graden of anders zo heet mogelijk.

We <3 pasta!

We <3 pizza!

Pizza recepten:

Pizza tonno specialeEen pizza kun je op veel verschillende manieren beleggen maar de basis is altijd hetzelfde, namelijk pizzadeeg en tomatensaus. Daarom hebben wij dit basisrecept voor pizzadeeg en tomatensaus, als je dit recept volgt kun je 4 pizza's van een diameter van 30cm beleggen.
Pizza dal papaEen pizza kun je op veel verschillende manieren beleggen maar de basis is altijd hetzelfde, namelijk pizzadeeg en tomatensaus. Daarom hebben wij dit basisrecept voor pizzadeeg en tomatensaus, als je dit recept volgt kun je 4 pizza's van een diameter van 30cm beleggen.
Basisrecept voor pizzadeeg en tomatensausEen pizza kun je op veel verschillende manieren beleggen maar de basis is altijd hetzelfde, namelijk pizzadeeg en tomatensaus. Daarom hebben wij dit basisrecept voor pizzadeeg en tomatensaus, als je dit recept volgt kun je 4 pizza's van een diameter van 30cm beleggen.

Andere verzamelpagina's:

Pizza is uiteraard niet het enige waar we zo enthousiast over zijn! Zie hieronder alle verzamelpagina’s die we gemaakt hebben voor hoofdgerechten. 

*De tips van deze pagina zijn afkomstig vanuit eigen kook ervaringen en van Culy.nl