Lekker ite logo

Shop

Herman vriendschapscake om door te geven

De Herman community!

Wist je dat we een Herman community hebben? Hier delen we met elkaar wat we van Herman zijn (van wie je Herman hebt gekregen) en waar Herman op dit moment is. Wil je ook bij de community? Klik op onderstaande knop šŸ™‚

Voorbereiding

Wat heb je nodig?


Zo start je Herman

  1. Eerst los je de suiker op in een half kopje van het warme water. Vervolgens strooi je de gist erbij. Dit laat je 10 minuten staan.
  2. Nu roer je de rest van het warme water en de bloem bij het mengsel, klop het geheel door tot het een glad beslag is, dek het af met plastic folie.
  3. Laat Herman een dag rusten. Vanaf nu is Herman klaar om verzorgd te worden.

Herman verzorgen

Het is belangrijk om Herman goed te verzorgen. Herman mag nooit in de koelkast, het is ook belangrijk dat je hem niet volledig afdekt maar een theedoek eroverheen legt zodat Herman kan ademen. Hieronder vertel ik je hoe je Herman per dag verzorgt.

Heb je geen zin om elke dag deze pagina te bekijken om te zien wat je moet doen? Vul hier je naam en e-mail in, ik zal je een mailtje sturen wanneer er actie nodig is šŸ™‚

Dag 1
Je hebt Herman vandaag gekregen (of gemaakt), vandaag moet hij wennen aan zijn nieuwe omgeving, laat hem lekker rusten zodat hij straks beter kan groeien.

Dag 2 & 3
Roer Herman twee of drie keer per dag door, doe dit wel met een houten of plastic lepel. Herman vindt metaal niet fijn.

Dag 4
Herman zijn maag kan wel wat voeding gebruiken, vandaag mag je hem eten geven. Je geeft hem het volgende:

Dag 5 t/m 8
Roer Herman elke dag een paar keer door.

Dag 9
Herman heeft weer honger en wil graag de volgende voeding:

Dit is ook het moment dat Herman zich voort gaat planten. Nadat je hem hebt gevoerd verdeel je Herman over vier bakjes, drie daarvan geef je aan vrienden weg (met een linkje naar deze pagina) en de laatste houd je zelf om een cake mee te maken op dag 10.

Dag 10
Vandaag heeft Herman ontzettend veel honger en geef je hem een feestmaal:

Roer alles goed door, vet een bakblik in en vul het bakblik met Herman. Verwarm een oven voor op 170 graden en bak Herman in een uur en een kwartier lekker bruin.

Maak een foto van het resultaat en deel deze in de Herman groep op Facebook! šŸ™‚

Heb je wat gehad aan deze tips?

Facebook
WhatsApp
Email
Pinterest

Laat je reactie achter