Lekker ite logo

Shop

Lunch recepten

Er zijn veel manieren om een heerlijke lunch te maken. Van broodjes tot salades tot vlees-of visgerechten… het kan allemaal. Een goede lunch is van groot belang voor een goede voortzetting van je dag.

In dit artikel vind je een verzameling van al onze lunch recepten. Enjoy!

Een paar lunch tips:

Goede bakjes:
Investeer in goede bakjes. Er zijn ook bakjes te koop met een koelelement, erg handig om je lunch goed koud te houden op warmere dagen. Bewaar je dressings en sauzen altijd in een apart bakje. Een salade wordt al snel slap wanneer de dressing al over de salade gaat bij bereiding.

Etensresten:
Restjes van het avondeten zijn een perfecte basis voor je lunch to go. Denk aan een pasta die koud gegeten kan worden, een restje salade of een stuk koude quiche. Allemaal erg lekker de volgende dag.

Salade:
Wil je salade op je broodje of in je salade, neem dan harde groenten zoals spinazie of ijsbergsla in plaats van zachte slasoorten zoals rucola of bladsla. De eerste variant blijft langer goed

Pasta recepten
Pasta recepten

We <3 pasta!

We <3 lunch!

Lunch recepten:

Spaanse tortilla de patatas met chorizo en tomaatNadat ik een nieuwe Spaanse kennis op heb gedaan bij mij op kantoor heb ik moeten vragen naar zijn favoriete Spaanse recept. Hij gaf aan dat Tortilla de patatas dit het recept is dat hij het liefste eet en dat je dit zowel voor lunch als voor avondeten kunt maken. Dit is de manier waarop hij het altijd maakt 🙂

Andere verzamelpagina's:

Lunch is uiteraard niet het enige waar we zo enthousiast over zijn! Zie hieronder alle verzamelpagina’s die we gemaakt hebben voor hoofdgerechten. 

*De tips van deze pagina zijn afkomstig vanuit eigen kook ervaringen en van leukerecepten.nl