Lekker ite logo

Shop

Pasta recepten

Italiaanse pasta, wie houdt er niet van?! Het is snel klaar, lekker en er zijn oneindige mogelijkheden met de pastasaus. Omdat wij net zo van pasta houden als jij hebben we een verzameling gemaakt van onze lekkerste pasta recepten en deze op deze pagina geplaatst.

De meeste pasta recepten staan met ongeveer een kwartiertje al op tafel, ideaal toch! 🙂

Een paar pasta tips:

Kokend water:
Kook het water voordat je begint met het toevoegen van de pasta. Gebruik genoeg water, op de verpakking staat vaak hoeveel water je nodig hebt.

Roeren:
Roer de pasta in de eerste paar minuten, dit zorgt ervoor dat de pasta niet gaat plakken. Sommigen denken dat je hiervoor olijfolie kunt gebruiken, dit is echter niet het geval, zie de volgende tip.

Olie:
Gebruik geen olie! Dit is een veelgemaakte fout. Door de olie krijgt de pasta een laagje, door dit laagje hecht de pastasaus niet meer goed aan de pasta.

Proef:
Volg niet de tijden die op de verpakking staat maar proef de pasta, houd de kooktijden die op de verpakking staan enkel aan als richtlijn. 

Afgieten en spoelen:
Giet de pasta af zodra deze goed is. Zet niet het vuur uit en laat de pasta in het warme water zitten, dan gaart de pasta verder. Spoel de pasta niet na tenzij je er een pastasalade van wilt maken.

Pasta recepten
Pasta recepten

We <3 pasta!

Pasta recepten

We <3 pasta!

Pasta recepten

Pasta recepten:

Gnocchi met pesto, broccoli, cherrytomaat en kipAls je erg snel moet en je wilt niet te veel werk hebben van het koken is dit een perfect gerecht. Je hoeft niets te snijden, begint met bakken en binnen 10 minuten kun je eten. Lekker en gezond 🙂
Spaghetti bolognese op traditionele Italiaanse wijzeOnze favoriete spaghetti bolognese recept. Waar we eerder altijd pakjes gebruikten om een bolognese saus te maken en later gemakkelijke recepten volgden die binnen 15 minuten op tafel staan , doen we tegenwoordig liever wat meer moeite. Je hebt wat langer nodig om deze bolognese saus te maken maar daar krijg je wat voor terug, een smaak te vergelijken met een Italiaans restaurant. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden 🙂
Pasta Di ManzoVorig weekend waren we een weekend in Krakau, hier hebben we in het pasta restaurant "The Spaghetti" gegeten. De "Di Manzo" saus die bij deze pasta zat was verrukkelijk! Daarom hebben wij de ingrediënten opgeschreven en geëxperimenteerd met het maken van deze pastasaus. Inmiddels is dit erg goed gelukt, geniet ervan! 🙂

Andere verzamelpagina's:

Pasta is uiteraard niet het enige waar we zo enthousiast over zijn! Zie hieronder alle verzamelpagina’s die we gemaakt hebben voor hoofdgerechten. 

*De tips van deze pagina zijn afkomstig vanuit eigen kook ervaringen.