Een paar pasta tips:
Kokend water:
Kook het water voordat je begint met het toevoegen van de pasta. Gebruik genoeg water, op de verpakking staat vaak hoeveel water je nodig hebt.
Roeren:
Roer de pasta in de eerste paar minuten, dit zorgt ervoor dat de pasta niet gaat plakken. Sommigen denken dat je hiervoor olijfolie kunt gebruiken, dit is echter niet het geval, zie de volgende tip.
Olie:
Gebruik geen olie! Dit is een veelgemaakte fout. Door de olie krijgt de pasta een laagje, door dit laagje hecht de pastasaus niet meer goed aan de pasta.
Proef:
Volg niet de tijden die op de verpakking staat maar proef de pasta, houd de kooktijden die op de verpakking staan enkel aan als richtlijn.
Afgieten en spoelen:
Giet de pasta af zodra deze goed is. Zet niet het vuur uit en laat de pasta in het warme water zitten, dan gaart de pasta verder. Spoel de pasta niet na tenzij je er een pastasalade van wilt maken.