Aardbeien kwarktaart

Porties1 PortieVoorbereiding30 MinutenKooktijd3 urenTotale tijd3 uren 30 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd3 uren 30 Minuten

Ingrediënten

500 g Aardbeien
500 g Magere kwark
250 g Slagroom
175 g Mariakoekjes
150 g Witte basterdsuiker
125 g Roomboter
12 Blaadjes gelatine
1 Citroen

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.

2

Laat de gelatine weken in koud water.

3

Kruimel de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt vervolgens de boter in een pannetje op laag vuur, zorg ervoor dat het niet kookt. Meng zodra de boter gesmolten is de koekkruimels erdoorheen.

4

Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet deze vervolgens gedurende 30 minuten in de koelkast.

5

Maak de aardbeien schoon en houd er een aantal apart voor de garnering.

6

Doe de rest van de aardbeien in de keukenmachine tot ze helemaal fijn zijn.

7

Pers de citroen en verwarm dit sap op laag vuur. Knijp de gelatine uit en roer deze door de citroensap tot het gesmolten is. Laat het daarna afkoelen.

8

Schep de kwark in een beslagkom en meng de aardbeienpuree en de basterdsuiker er door. Giet ook het citroen-gelatine mengsel er bij en roer dit goed door.

9

Klop in een andere kom de slagroom stijf en roer dit door het kwarkmengsel.

10

Giet vervolgens de vulling over de koekjesbodem en laat het minimaal 3 uur stijf worden in de koelkast.

11

Garneer de taart met de verse aardbeien en lekker ite!

kwarktaart

Genoten van dit recept? :)

Advertentie