Amandelcake

Porties12 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd35 MinutenTotale tijd50 Minuten
Rating
Rating
Porties12 PortiesTotale tijd50 Minuten

Ingrediënten

180 g Amandelmeel
8 g Bakpoeder
8 g Vanillesuiker
4 Eieren
3 eetlepel(s) Kristalsuiker
2 eetlepel(s) Honing
1 Citroen
1 handje Amandelen
½ theelepel Kaneel
Benodigdheden
Brownieblik
Mixer of keukenmachine

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Splits vervolgens de eieren.

3

Klop dan het eiwit samen met de 3 eetlepels suiker stijf, totdat er stevige pieken ontstaan.

4

Mix dan in een andere kom het eigeel, rasp van de citroen, de kaneel en de vanillesuiker romig.

5

Spatel vervolgens het amandelmeel en de bakpoeder hier doorheen. Blijf spatelen tot er een stevig geheel ontstaat.

6

Voeg hier dan beetje bij beetje het eiwit bij toe en spatel dit er goed door. In het begin gaat dit moeizaam, daarna wordt het een mooi vloeibaar beslag.

7

Vet dan het bakblik in met boter en giet het beslag hierin.

8

Bak de cake gedurende 35 in de voorverwarmde oven.

9

Laat de cake dan een beetje afkoelen en smeer de honing eroverheen.

10

Garneer met de amandelen, lekker ite!

Amandelcake

Genoten van dit recept? :)

Advertentie