Amandelcake

Porties12 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd35 MinutenTotale tijd50 Minuten
Rating
Rating
Porties12 PortiesTotale tijd50 Minuten

Ingrediënten

180 g Amandelmeel
8 g Bakpoeder
8 g Vanillesuiker
4 Eieren
3 eetlepel(s) Kristalsuiker
2 eetlepel(s) Honing
1 Citroen
1 handje Amandelen
½ theelepel Kaneel
Benodigdheden
Brownieblik
Mixer of keukenmachine

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Splits vervolgens de eieren.

3

Klop dan het eiwit samen met de 3 eetlepels suiker stijf, totdat er stevige pieken ontstaan.

4

Mix dan in een andere kom het eigeel, rasp van de citroen, de kaneel en de vanillesuiker romig.

5

Spatel vervolgens het amandelmeel en de bakpoeder hier doorheen. Blijf spatelen tot er een stevig geheel ontstaat.

6

Voeg hier dan beetje bij beetje het eiwit bij toe en spatel dit er goed door. In het begin gaat dit moeizaam, daarna wordt het een mooi vloeibaar beslag.

7

Vet dan het bakblik in met boter en giet het beslag hierin.

8

Bak de cake gedurende 35 in de voorverwarmde oven.

9

Laat de cake dan een beetje afkoelen en smeer de honing eroverheen.

10

Garneer met de amandelen, lekker ite!

Amandelcake

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)