Afdrukopties:

Amandelcake

Porties12 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd35 MinutenTotale tijd50 Minuten

Amandelcake

 180 g Amandelmeel
 8 g Bakpoeder
 8 g Vanillesuiker
 4 Eieren
 3 eetlepel(s) Kristalsuiker
 2 eetlepel(s) Honing
 1 Citroen
 1 handje Amandelen
 ½ theelepel Kaneel
Benodigdheden
 Brownieblik
 Mixer of keukenmachine
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Splits vervolgens de eieren.

3

Klop dan het eiwit samen met de 3 eetlepels suiker stijf, totdat er stevige pieken ontstaan.

4

Mix dan in een andere kom het eigeel, rasp van de citroen, de kaneel en de vanillesuiker romig.

5

Spatel vervolgens het amandelmeel en de bakpoeder hier doorheen. Blijf spatelen tot er een stevig geheel ontstaat.

6

Voeg hier dan beetje bij beetje het eiwit bij toe en spatel dit er goed door. In het begin gaat dit moeizaam, daarna wordt het een mooi vloeibaar beslag.

7

Vet dan het bakblik in met boter en giet het beslag hierin.

8

Bak de cake gedurende 35 in de voorverwarmde oven.

9

Laat de cake dan een beetje afkoelen en smeer de honing eroverheen.

10

Garneer met de amandelen, lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0