Lekker ite logo

Shop

Amerikaanse kip Jambalaya

Porties4 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

400 g Tomatenblokjes
350 g Rijst
300 g Kipfilet
200 g Sperziebonen
100 g Chorizo worst
125 g Champignons
2 teentjes Knoflook
2 Ui
1 Rode paprika
½ Bouillonblokje
1 eetlepel(s) Gerookte paprikapoeder
1 theelepel Rozemarijn
1 theelepel Tijm
1 theelepel Gemalen koriander
2 theelepel Cayennepeper
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snijd de kip in blokjes en marineer deze met twee eetlepels olijfolie, de gerookte paprikapoeder, cayennepepe, koriander en een gesnipperd teentje knoflook.

2

Laat de kip gedurende 10 minuten marineren.

3

Snijd ondertussen de champignons in plakjes, de paprika in blokjes, snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

4

Vervolgens snijd je de chorizo worst in halve plakjes.

5

Breng ondertussen water aan de kook voor de rijst en sperziebonen.

6

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

7

Kook de sperziebonen gedurende 10 minuten.

8

Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en het tweede teentje knoflook.

9

Voeg vervolgens de gemarineerde kip toe en bak deze mee totdat hij bruin is.

10

Bak dan de chorizo gedurende twee minuten mee.

11

Voeg dan ook de champignons en paprika toe aan het vlees en bak dit 3 minuten mee.

12

Vervolgens voeg je de tijm, rozemarijn en de sperziebonen toe. Bak dit kort mee.

13

Tot slot voeg je de tomatenblokjes toe en verkruimel je het bouillonblokje hier doorheen.

14

Zet de deksel op de pan en laat het geheel nog 10 minuten stoven.

15

Roer dan nog kort door en meng de rijst door de saus.

16

Lekker ite!

Amerikaanse kip jambalaya

Genoten van dit recept? :)