Appel-karamel-chocoladecake

Porties10 PortiesVoorbereiding20 MinutenKooktijd1 uurTotale tijd1 uur 20 Minuten
Rating
Rating
Porties10 PortiesTotale tijd1 uur 20 Minuten

Ingrediënten

200 g Roomboter
200 g Kristalsuiker
200 g Zelfrijzend bakmeel
75 g Chocolate chips
75 g Blokjes karamel
8 g Vanillesuiker
4 Eieren
1 Appel
1 eetlepel(s) Bloem
Zout

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte, zet je oven bij heteluchtballon 20 graden kouder.

2

Zorg dat de boter op kamertemperatuur is.

3

Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig.

4

Vervolgens voeg je één voor één de eieren toe, voeg de volgende pas toe als de eerste volledig is opgenomen.

5

Dan voeg je het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout toe. Mix het geheel tot een egaal beslag.

6

Schil de appel en snijd deze in blokjes.

7

Meng de chocolade, karamel en appel met een eetlepel bloem. Roer dit zodat overal een laagje bloem overheen zit.

8

Spatel dan dit mengsel door het beslag.

9

Vet een bakblik in en bebloem hem.

10

Stort dan het beslag in het bakblik.

11

Bak de cake gedurende 60 minuten in de oven. Check of de cake gaar is met een satéprikker, als deze schoon uit de cake komt is hij gaar.

12

Lekker ite!

Appel-karamel-chocoladecake

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Côte de boeuf low and slowAfgelopen week heb ik een mooie kamado BBQ voor mijn verjaardag gekregen. Deze heb ik gisteren direct even geprobeerd met een heerlijk stukje côte de boeuf. Op een lage temperatuur met hickory houtsnippers is het stuk vlees langzaam gegaard en heeft deze een heerlijke rooksmaak gekregen.