Lekker ite logo

Shop

Appelkruimeltoetje

Porties3 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd45 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd45 Minuten

Ingrediënten

500 g Appels
75 g Tarwebloem
75 g Roomboter
75 g Rietsuiker
30 g Donkere basterdsuiker
25 g Havermout
2 theelepel Kaneel
Vanille ijs
Slagroom
Supertip

Via Cheflix hebben we super veel geleerd over het combineren van verschillende smaken en ingrediënten. Je leert de basis van koken op een super leuke manier.
Je kunt het hier gratis proberen!

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Scheiding

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil ondertussen de appels en snijd deze in stukjes.

3

Meng de appelstukjes daarna met de basterdsuiker en de kaneel.

4

Verdeel dit vervolgens over de bodem van een ovenschaal of meerdere kleine ovenschalen.

5

Meng dan in een andere kom de bloem, het rietsuiker en de havermout.

6

Snijd vervolgens de koude boter in kleine blokjes. Kneed dit met koude handen door het bloemmengsel, totdat dit een kruimelig mengsel is.

7

Verdeel het kruimelige deeg over de appel.

8

Zet de ovenschaal dan in de oven en bak in ongeveer 30 minuten gaar. Wanneer je het in kleine ovenschaaltjes serveert is het na 15-20 minuten gaar.

9

Serveer met slagroom en vanille ijs.

10

Lekker ite!

Appelkruimeltoetje

Genoten van dit recept? :)