Appelkruimeltoetje

Porties3 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd45 Minuten
Rating
Rating

Ingrediënten

500 g Appels
75 g Tarwebloem
75 g Roomboter
75 g Rietsuiker
30 g Donkere basterdsuiker
25 g Havermout
2 theelepel Kaneel
Vanille ijs
Slagroom

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje.

Keukenmessen

In dit artikel over keukenmessen geef ik je informatie over de verschillende soorten keukenmessen en de toepassing ervan. Daarnaast geef ik je advies over het aanschaffen van een mes uit elke categorie.

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil ondertussen de appels en snijd deze in stukjes.

3

Meng de appelstukjes daarna met de basterdsuiker en de kaneel.

4

Verdeel dit vervolgens over de bodem van een ovenschaal of meerdere kleine ovenschalen.

5

Meng dan in een andere kom de bloem, het rietsuiker en de havermout.

6

Snijd vervolgens de koude boter in kleine blokjes. Kneed dit met koude handen door het bloemmengsel, totdat dit een kruimelig mengsel is.

7

Verdeel het kruimelige deeg over de appel.

8

Zet de ovenschaal dan in de oven en bak in ongeveer 30 minuten gaar. Wanneer je het in kleine ovenschaaltjes serveert is het na 15-20 minuten gaar.

9

Serveer met slagroom en vanille ijs.

10

Lekker ite!

Appelkruimeltoetje

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Laat je reactie achter

Voedingswaarden

Portie 3