Appelkruimeltoetje

Porties3 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd45 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd45 Minuten

Ingrediënten

500 g Appels
75 g Tarwebloem
75 g Roomboter
75 g Rietsuiker
30 g Donkere basterdsuiker
25 g Havermout
2 theelepel Kaneel
Vanille ijs
Slagroom
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Schil ondertussen de appels en snijd deze in stukjes.

3

Meng de appelstukjes daarna met de basterdsuiker en de kaneel.

4

Verdeel dit vervolgens over de bodem van een ovenschaal of meerdere kleine ovenschalen.

5

Meng dan in een andere kom de bloem, het rietsuiker en de havermout.

6

Snijd vervolgens de koude boter in kleine blokjes. Kneed dit met koude handen door het bloemmengsel, totdat dit een kruimelig mengsel is.

7

Verdeel het kruimelige deeg over de appel.

8

Zet de ovenschaal dan in de oven en bak in ongeveer 30 minuten gaar. Wanneer je het in kleine ovenschaaltjes serveert is het na 15-20 minuten gaar.

9

Serveer met slagroom en vanille ijs.

10

Lekker ite!

Appelkruimeltoetje

Genoten van dit recept? :)