Appeltaart

Porties1 Portie
Rating
Rating
Porties1 Portie

Ingrediënten

400 g Zelfrijzend bakmeel
200 g Roomboter
175 g Basterdsuiker
70 g Kristalsuiker
15 g Paneermeel
8 g Vanillesuiker
3 theelepel Kaneel
1,50 kg Appels
1 Ei
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Schil de appels en snijd deze in plakjes.

2

Meng de kristalsuiker en kaneel vervolgens door de appels. Wanneer je zure appels hebt kun je een beetje extra suiker toevoegen.

3

Verwarm de oven voor op 170 graden.

4

Klop vervolgens het ei los en verdeel deze in tweeën. De ene helft gebruik je voor het deeg en de andere om de taart mee te bestrijken.

5

Meng de boter, het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de vanillesuiker en het halve ei door elkaar tot een stevig deeg.

6

Verdeel dan het deeg in drie delen.

7

Vet vervolgens de springvorm in.

8

Gebruik dan het eerste deel van het deeg om de bodem van de springvorm te bedekken.

9

Bekleed met het tweede deel van het deeg de randen van de springvorm.

10

Strooi vervolgens paneermeel over de bodem van de appeltaart, zodat het vocht uit de appels wordt opgenomen.

11

Doe dan de appels in de springvorm.

12

Maak daarna van het derde deel van het deeg rolletjes en leg deze kruislings over de taart. Druk deze een beetje plat zodra ze op de taart liggen.

13

Bestrijk vervolgens de taart met de rest van het ei.

14

Bak de taart gedurende 60 minuten in de oven.

15

Lekker ite!

Appeltaart

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)