Afdrukopties:

Appeltaart

Porties1 Portie

Appeltaart

 400 g Zelfrijzend bakmeel
 200 g Roomboter
 175 g Basterdsuiker
 70 g Kristalsuiker
 15 g Paneermeel
 8 g Vanillesuiker
 3 theelepel Kaneel
 1,50 kg Appels
 1 Ei
1

Schil de appels en snijd deze in plakjes.

2

Meng de kristalsuiker en kaneel vervolgens door de appels. Wanneer je zure appels hebt kun je een beetje extra suiker toevoegen.

3

Verwarm de oven voor op 170 graden.

4

Klop vervolgens het ei los en verdeel deze in tweeën. De ene helft gebruik je voor het deeg en de andere om de taart mee te bestrijken.

5

Meng de boter, het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, de vanillesuiker en het halve ei door elkaar tot een stevig deeg.

6

Verdeel dan het deeg in drie delen.

7

Vet vervolgens de springvorm in.

8

Gebruik dan het eerste deel van het deeg om de bodem van de springvorm te bedekken.

9

Bekleed met het tweede deel van het deeg de randen van de springvorm.

10

Strooi vervolgens paneermeel over de bodem van de appeltaart, zodat het vocht uit de appels wordt opgenomen.

11

Doe dan de appels in de springvorm.

12

Maak daarna van het derde deel van het deeg rolletjes en leg deze kruislings over de taart. Druk deze een beetje plat zodra ze op de taart liggen.

13

Bestrijk vervolgens de taart met de rest van het ei.

14

Bak de taart gedurende 60 minuten in de oven.

15

Lekker ite!