Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Snijd de biefstukken in reepjes en doe deze in een kom.
Voeg hier een geperst teentje knoflook en 2 eetlepels olijfolie aan toe.
Rasp de citroen en voeg de rasp toe aan de biefstuk.
Doe dan ook de cayennepeper, paprikapoeder en uienpoeder bij het vlees en roer dit goed door. Laat het vlees even marineren.
Breng ondertussen water aan de kook en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Snijd de wortel in plakjes. Kook de wortel en sperziebonen in 10 minuten beetgaar.
Dan snijd je de overige drie teentjes knoflook, de rode peper, het bosuitje en de peterselie zo fijn mogelijk.
Meng in een kommetje een flinke scheut olijfolie met een flinke scheut rode wijnazijn.
Voeg hier de fijngesneden knoflook, rode peper, bosui en peterselie aan toe.
Daarna voeg je ook een eetlepel oregano, een theelepel komijnpoeder, sap van een halve citroen en versgemalen peper toe.
Verhit in een wok olie of boter en bak hierin de biefstukreepjes in een paar minuten bruin. Zorg dat de buitenkant bruin is en de binnenkant nog rood.
Tot slot voeg je de wortel en boontjes toe aan de biefstuk en bak dit kort mee.
Serveer het vlees met de rijst en de chimichurri. Giet de chimichurri vlak voor het eten over het vlees.
Lekker ite!