Lekker ite logo

Shop

Beef shanghai

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd20 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd20 Minuten

Ingrediënten

250 g Woknoodles
500 g Rundergehakt
250 g Taugé
1 Grote prei
Marinade
1 Limoen
1 teentje Knoflook
1 eetlepel(s) Paprikapoeder
1 eetlepel(s) Uienpoeder
1 theelepel Vijf kruiden poeder
2 theelepel Cayennepeper
2 eetlepel(s) Kristalsuiker
Saus
Roomboter
1 eetlepel(s) Donkere basterdsuiker
350 ml Water
0,50 Visbouillonblokje
2 theelepel Knoflookpoeder
1 eetlepel(s) Sojasaus
1 theelepel Gemalen koriander
Maizena
1 theelepel Vijf kruiden poeder
Supertip

Via Cheflix hebben we super veel geleerd over het combineren van verschillende smaken en ingrediënten. Je leert de basis van koken op een super leuke manier.
Je kunt het hier gratis proberen!

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Scheiding

Zo maak je het

1

Pers de knoflook, was de limoen en rasp de schil (het sap van de limoen heb je straks nog nodig). Kook ondertussen vast water voor de noodles.

2

Meng het gehakt met de knoflook en limoenrasp. Voeg de kristalsuiker, uienpoeder, vijf kruiden poeder, cayennepeper en paprikapoeder toe en kneed dit goed door het gehakt.

3

Draai vervolgens kleine balletjes van 5 cm van het gehakt

4

Verhit olie in de pan en bak hierin de balletje bruin.

5

Snijd ondertussen de prei in ringen en was deze goed.

6

Wanneer de balletjes gaar zijn, bak je de prei mee.

7

Begin ondertussen met het maken van de saus door een klein beetje boter in een steelpan te laten smelten.

8

Roer vervolgens de donkere basterdsuiker hier doorheen en laat dit op het vuur staan tot dit begint te karameliseren.

9

Voeg dan het koude water en het halve visbouillonblokje toe en blijf goed roeren tot het een egaal mengsel is en het blokje is opgelost. Voeg de sojasaus, gemalen koriander, vijf kruiden poeder en knoflookpoeder toe en roer dit goed door. Pers een halve limoen uit en voeg ook dit toe.

10

Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking.

11

Voeg de taugé toe aan de gehaktballetjes en prei en bak deze gedurende twee minuten mee.

12

Maak ondertussen een papje met maizena en giet deze voorzichtig bij de saus zodat deze indikt.

13

Schenk dan de saus bij de gehaktballetjes, roer nog even goed door en lekker ite!

Beef shanghai

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.
Hete kip met rijstDit heerlijke recept voor hete kip met rijst staat binnen 15 minuten op tafel. Je hebt er erg weinig werk van en er gaan niet veel kruiden in, dat maakt het recept erg gemakkelijk om te bereiden. Toch is de romige hete kip saus heerlijk. Wij eten dit gerecht altijd met zilvervliesrijst, omdat in zilvervliesrijst meer vitaminen en vooral meer mineralen bevat waardoor deze rijst veel gezonder is. De saus wordt gemaakt op basis van boter en hot ketchup waardoor deze saus heerlijk romig wordt, dat is de reden dat dit ons favoriete recept voor hete kip met rijst is!