Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Pers de knoflook, was de limoen en rasp de schil (het sap van de limoen heb je straks nog nodig). Kook ondertussen vast water voor de noodles.
Meng het gehakt met de knoflook en limoenrasp. Voeg de kristalsuiker, uienpoeder, vijf kruiden poeder, cayennepeper en paprikapoeder toe en kneed dit goed door het gehakt.
Draai vervolgens kleine balletjes van 5 cm van het gehakt
Verhit olie in de pan en bak hierin de balletje bruin.
Snijd ondertussen de prei in ringen en was deze goed.
Wanneer de balletjes gaar zijn, bak je de prei mee.
Begin ondertussen met het maken van de saus door een klein beetje boter in een steelpan te laten smelten.
Roer vervolgens de donkere basterdsuiker hier doorheen en laat dit op het vuur staan tot dit begint te karameliseren.
Voeg dan het koude water en het halve visbouillonblokje toe en blijf goed roeren tot het een egaal mengsel is en het blokje is opgelost. Voeg de sojasaus, gemalen koriander, vijf kruiden poeder en knoflookpoeder toe en roer dit goed door. Pers een halve limoen uit en voeg ook dit toe.
Kook de noodles volgens de instructies op de verpakking.
Voeg de taugé toe aan de gehaktballetjes en prei en bak deze gedurende twee minuten mee.
Maak ondertussen een papje met maizena en giet deze voorzichtig bij de saus zodat deze indikt.
Schenk dan de saus bij de gehaktballetjes, roer nog even goed door en lekker ite!