Beef Wellington

Porties2 Porties
Rating
Rating
Porties2 Porties

Ingrediënten

400 g Chateaubriand
270 g Bladerdeeg (op rol)
250 g Kastanje champignons
1 Ui
1 takje verse Tijm
1 teentje Knoflook
80 g Parmaham
1 Ei
Scheut whiskey

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Haal je vlees uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.

2

Maal de champignon, ui, knoflook en tijm fijn in de keukenmachine.

3

Bak dit mengsel gedurende 10-15 minuten in een koekenpan op middelhoog vuur, totdat al het vocht eruit is.

4

Breng het tijdens het bakken op smaak met zout. Blijf het gedurende de 10-15 continu roeren.

5

Tot slot roer je er een scheut Whiskey doorheen, bak totdat ook dit vocht verdwenen is.

6

Haal het vervolgens van het vuur, schep het over in een bakje en laat het afkoelen tot kamertemperatuur.

7

Leg 3 vellen huishoudfolie over elkaar heen op het aanrecht.

8

Beleg het midden van de huishoudfolie, ter breedte van het vlees, met parmaham. Zorg ervoor dat er geen plekjes zonder ham zijn.

9

Strooi vervolgens wat peper over de parmaham.

10

Dan ga je het vlees droogdeppen met keukenrol.

11

Breng daarna het vlees op smaak met peper en zout, zorg dat je dit op alle kanten strooit.

12

Doe een flinke scheut olie in een pan op hoog vuur, schroei het vlees aan aan alle kanten dicht en haal hem vervolgens weer uit de pan.

13

Smeer het vlees zodra hij uit de pan komt volledig in met mosterd.

14

Vervolgens smeer je de parmaham in met de afgekoelde champignon pasta.

15

Leg daarna het vlees ook op de ham en rol het met behulp van de huishoudfolie op.

16

Snijd het overtollige ham eraf, zodat het niet overlapt op het vlees.

17

Draai de huishoudfolie er strak omheen en draai de zijkanten dicht als een 'snoepje'.

18

Leg het vlees dan 30 minuten in de koelkast.

19

Vervolgens leg je weer drie lagen huishoudfolie op het aanrecht. Met één laag scheurt het.

20

Leg de bladerdeeg over de folie en leg hier het vlees op.

21

Rol het zo strak mogelijk op. Snijd het bladerdeeg af waar het gaat overlappen.

22

Draai vervolgens de zijkanten op, zodat deze ook strak sluiten. Dit werkt het beste door de zijkanten vast te pakken en de beef te rollen. Zo zorg je ervoor dat het een strakke Beef Wellington wordt.

23

Leg het pakketje opnieuw 10 minuten in de koelkast.

24

Verwarm nu de oven voor op 200 graden.

25

Splits de eieren.

26

Haal het pakketje uit de koelkast en leg hem met de rand naar beneden. Kwast het deeg in met eigeel.

27

Maak nu strepen in het deeg met de achterkant van een mes, denk erom dat je niet door het deeg heen gaat.

28

Leg de Beef Wellington nu in de oven en laat hem ongeveer 25 minuten bakken tot het deeg goudbruin en knapperig is. Als je een kernthermometer gebuikt moet de kerntemperatuur 52 graden zijn.

29

Laat de Beef Wellington 10 minuutjes rusten en snijd hem aan.

Lekker ite! :)

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Oreo-Twix cheesecakeEen heerlijke cheesecake! Lekker om te delen maar ook heerlijk om thuis op te eten. Zorg ervoor dat je een dag van tevoren begint met de cheesecake.
Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.