Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
In de winter eten wij altijd erg graag een Belgisch stoofpotje met friet. Het is eerst een beetje werk om alles voor te bereiden en vervolgens kun je lekker rustig aan doen. Het vlees moet zo lang mogelijk sudderen, hoe langer je het op laat staan des te lekkerder het wordt! :)
Snijd de ui in halve ringen, het vlees in blokjes en de wortel in blokjes.
Meng het vlees met de peper, het zout en de bloem. Zorg ervoor dat het vlees niet meer zichtbaar is, voeg desnoods wat extra bloem toe.
Smelt de boter in een braadpan op hoog vuur en fruit daarin de ui in ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens het vlees toe en bak dit op hoog vuur dicht.
Voeg de wortel, kruidnagel, laurier en appelstroop toe aan de braadpan en bak nogmaals 5 minuten door.
Zet het vuur laag en schenk het bier in de braadpan. Het is belangrijk dat nu het vlees onder het vocht blijft staan, vul daarom de braadpan aan met bouillon tot dit het geval is. Laat het vlees nu minimaal 2 uren sudderen met de deksel erop, hoe langer het vlees suddert des te beter het wordt.
Check zo nu en dan even of het vlees nog onder het vocht staat en vul eventueel aan met bouillon.
Zodra je een half uur later wilt gaan eten haal je het deksel eraf en laat je het vlees nog rustig door sudderen.
Serveer het Belgische stoofpotje met friet en mayonaise voor een heerlijk Belgisch patatje stoof! :)