Beppe’s (oma’s) boontjes dagschotel

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd20 Minuten
Rating
Rating

Ingrediënten

600 g Sperziebonen
500 ml Melk
300 g Spekreepjes
50 g Bloem
2 Speklappen
2 teentjes Knoflook
1 Grote ui
1 Paprika
Roomboter
1 Bouillonblokje
1 theelepel Peper
1 theelepel Cayennepeper
1 theelepel Paprikapoeder pikant

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje.

Keukenmessen

In dit artikel over keukenmessen geef ik je informatie over de verschillende soorten keukenmessen en de toepassing ervan. Daarnaast geef ik je advies over het aanschaffen van een mes uit elke categorie.

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Breng water aan de kook en voeg de sperziebonen toe tot deze beetgaar zijn en zet ze dan aan de kant. Ga ondertussen wel vast verder in het recept.

2

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika en de speklappen in kleine stukjes.

3

Bak de spekjes en speklappen samen met de ui knoflook en paprika

4

Voeg de kruiden en het bouillonblokje toe aan het baksel. Wanneer het bouillonblokje uit elkaar gevallen is voeg je de bloem door het baksel.

5

Giet nu langzaam telkens een beetje melk toe aan het mengsel. Door de melk ontstaat er nu een saus.

6

Voeg de gare sperziebonen toe aan de saus.

7

Lekker ite! :)

Beppe's boontjes dagschotel

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Laat je reactie achter

Andere lekkere recepten:

Zelfgemaakte kapsalonVia thuisbezorgd kun je lekkere kapsalons bestellen, heerlijk is dat als je niet zin hebt om te koken. Toch is het best makkelijk om zelf te maken! Vergeet niet om zelf knoflooksaus te maken om met dit recept te combineren. In dit recept leg ik je uit hoe je de lekkerste zelf in eigen keuken maakt, de truc zit hem in de kaas!
Voedingswaarden

Portie 4