Lekker ite logo

Shop

Beppe’s (oma’s) boontjes dagschotel

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd20 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd20 Minuten

Ingrediënten

600 g Sperziebonen
500 ml Melk
300 g Spekreepjes
50 g Bloem
2 Speklappen
2 teentjes Knoflook
1 Grote ui
1 Paprika
Roomboter
1 Bouillonblokje
1 theelepel Peper
1 theelepel Cayennepeper
1 theelepel Paprikapoeder pikant
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Breng water aan de kook en voeg de sperziebonen toe tot deze beetgaar zijn en zet ze dan aan de kant. Ga ondertussen wel vast verder in het recept.

2

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika en de speklappen in kleine stukjes.

3

Bak de spekjes en speklappen samen met de ui knoflook en paprika

4

Voeg de kruiden en het bouillonblokje toe aan het baksel. Wanneer het bouillonblokje uit elkaar gevallen is voeg je de bloem door het baksel.

5

Giet nu langzaam telkens een beetje melk toe aan het mengsel. Door de melk ontstaat er nu een saus.

6

Voeg de gare sperziebonen toe aan de saus.

7

Lekker ite! :)

Beppe's boontjes dagschotel

Genoten van dit recept? :)