Lekker ite logo

Shop

Beppe’s (oma’s) boontjes dagschotel

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd20 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd20 Minuten

Ingrediënten

600 g Sperziebonen
500 ml Melk
300 g Spekreepjes
50 g Bloem
2 Speklappen
2 teentjes Knoflook
1 Grote ui
1 Paprika
Roomboter
1 Bouillonblokje
1 theelepel Peper
1 theelepel Cayennepeper
1 theelepel Paprikapoeder pikant
Supertip

Via Cheflix hebben we super veel geleerd over het combineren van verschillende smaken en ingrediënten. Je leert de basis van koken op een super leuke manier.
Je kunt het hier gratis proberen!

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Scheiding

Zo maak je het

1

Breng water aan de kook en voeg de sperziebonen toe tot deze beetgaar zijn en zet ze dan aan de kant. Ga ondertussen wel vast verder in het recept.

2

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika en de speklappen in kleine stukjes.

3

Bak de spekjes en speklappen samen met de ui knoflook en paprika

4

Voeg de kruiden en het bouillonblokje toe aan het baksel. Wanneer het bouillonblokje uit elkaar gevallen is voeg je de bloem door het baksel.

5

Giet nu langzaam telkens een beetje melk toe aan het mengsel. Door de melk ontstaat er nu een saus.

6

Voeg de gare sperziebonen toe aan de saus.

7

Lekker ite! :)

Beppe's boontjes dagschotel

Genoten van dit recept? :)