Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Heerlijk! De Big Tasty is mijn favoriete burger bij de Mac, dat is de reden genoeg om een poging te doen om deze na te maken. Vooral de saus is erg lekker!
Snijd de ui in halve ringen en leg aan de kant.
Pak een vierde van de gesneden ui en snipper dit.
Voeg vervolgens alle ingrediënten voor de saus toe en zet de saus aan de kant in de koelkast. Hoe langer de saus staat hoe lekkerder hij wordt!
Verdeel het gehakt in twee gelijke delen en maak hier twee hamburgers van. Dit gaat het makkelijkste met een hamburgerpers.
Zet een koekenpan op het vuur en smelt een klontje boter, halveer en rooster nu de broodjes.
Haal de broodjes uit de pan, zet het vuur op hoog en voeg nog een klontje boter toe. Wanneer de boter bruin kleurt kun je de hamburgers en de ontbijtspek bakken.
Strooi wat peper en zout over de hamburgers aan beide kanten en bak in een paar minuten aan beide kanten gaar.
Snijd ondertussen ook een paar plakjes komkommer en tomaat.
De laatste minuut leg je een plakje cheddar op de hamburger zodat deze mee smelt.
Nu kun je het broodje gaan maken. Begin met een beetje sla en een vierde van de ui. Leg hier een schepje saus op en vervolgens de hamburger. Hier leg je vervolgens weer een beetje sla, ui, komkommer, tomaat en nog een (grote) schep saus op.
Lekker ite!