Bladerdeeghapje met brie en spek

Porties1 PortieVoorbereiding20 MinutenKooktijd25 MinutenTotale tijd45 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd45 Minuten

Ingrediënten

300 g Brie
20 plakje Ontbijtspek
1 rol Bladerdeeg
1 Ei

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd het bladerdeeg vervolgens in vierkantjes van 7 bij 7 centimeter. Halveer vervolgens deze vierkantjes, zodat je driehoekjes krijgt.

3

Snijd de brie in blokjes van ongeveer 1,5 cm en halveer de plakjes spek. Klop ook het ei los in een glas.

4

Omwikkel vervolgens de blokjes brie met spek.

5

Leg deze blokjes op een driehoekje bladerdeeg. Smeer de randjes in met het losgeklopte ei.

6

Vouw dan het bladerdeeg dicht als een envelopje, zodat alle spek bedekt is. Duw de randjes goed dicht.

7

Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze gedurende 30 minuten rusten.

8

Bestrijk de hapjes met het overige ei en bak ze 20-25 minuten in de oven.

9

Serveer de hapjes lauwwarm of koud. Lekker ite!

Bladerdeeghapje met brie en spek

Genoten van dit recept? :)

Advertentie

Andere lekkere recepten:

Hete kip met rijstDit heerlijke recept voor hete kip met rijst staat binnen 15 minuten op tafel. Je hebt er erg weinig werk van en er gaan niet veel kruiden in, dat maakt het recept erg gemakkelijk om te bereiden. Toch is de romige hete kip saus heerlijk. Wij eten dit gerecht altijd met zilvervliesrijst, omdat in zilvervliesrijst meer vitaminen en vooral meer mineralen bevat waardoor deze rijst veel gezonder is. De saus wordt gemaakt op basis van boter en hot ketchup waardoor deze saus heerlijk romig wordt, dat is de reden dat dit ons favoriete recept voor hete kip met rijst is!