Bladerdeeghapje met brie en spek

Porties1 PortieVoorbereiding20 MinutenKooktijd25 MinutenTotale tijd45 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd45 Minuten

Ingrediënten

300 g Brie
20 plakje Ontbijtspek
1 rol Bladerdeeg
1 Ei
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd het bladerdeeg vervolgens in vierkantjes van 7 bij 7 centimeter. Halveer vervolgens deze vierkantjes, zodat je driehoekjes krijgt.

3

Snijd de brie in blokjes van ongeveer 1,5 cm en halveer de plakjes spek. Klop ook het ei los in een glas.

4

Omwikkel vervolgens de blokjes brie met spek.

5

Leg deze blokjes op een driehoekje bladerdeeg. Smeer de randjes in met het losgeklopte ei.

6

Vouw dan het bladerdeeg dicht als een envelopje, zodat alle spek bedekt is. Duw de randjes goed dicht.

7

Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze gedurende 30 minuten rusten.

8

Bestrijk de hapjes met het overige ei en bak ze 20-25 minuten in de oven.

9

Serveer de hapjes lauwwarm of koud. Lekker ite!

Bladerdeeghapje met brie en spek

Genoten van dit recept? :)