Lekker ite logo

Shop

Bladerdeeghapje met brie en spek

Porties1 PortieVoorbereiding20 MinutenKooktijd25 MinutenTotale tijd45 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd45 Minuten

Ingrediënten

300 g Brie
20 plakje Ontbijtspek
1 rol Bladerdeeg
1 Ei
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd het bladerdeeg vervolgens in vierkantjes van 7 bij 7 centimeter. Halveer vervolgens deze vierkantjes, zodat je driehoekjes krijgt.

3

Snijd de brie in blokjes van ongeveer 1,5 cm en halveer de plakjes spek. Klop ook het ei los in een glas.

4

Omwikkel vervolgens de blokjes brie met spek.

5

Leg deze blokjes op een driehoekje bladerdeeg. Smeer de randjes in met het losgeklopte ei.

6

Vouw dan het bladerdeeg dicht als een envelopje, zodat alle spek bedekt is. Duw de randjes goed dicht.

7

Leg de hapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze gedurende 30 minuten rusten.

8

Bestrijk de hapjes met het overige ei en bak ze 20-25 minuten in de oven.

9

Serveer de hapjes lauwwarm of koud. Lekker ite!

Bladerdeeghapje met brie en spek

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Mosterd dille dipVroeger kochten we altijd potjes met mosterd dille dip voor bij de kaas, heerlijk om de kaas in te dippen. Tot het potje een keer op was en we het toch graag bij de kaas wilden hebben. Ik ben zelf gaan proberen om een mosterd dille dip te maken en heb deze in de loop der jaren steeds verbeterd. Probeer het en oordeel zelf! :)