Bobotie – Wereldgerecht zonder pakje

Porties2 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd20 Minuten
Rating
Rating
Porties2 PortiesTotale tijd20 Minuten

Ingrediënten

300 g Gehakt
200 g Rijst
200 g Crême fraîche
200 g Sperziebonen
25 g Rozijnen
1 Ui
2 teentjes Knoflook
1 eetlepel(s) Kerrie
½ theelepel Peper
½ theelepel Zout
1 theelepel Kurkuma
1 theelepel Uienpoeder
1 Groene appel
50 ml Water
1 Laurierblaadje
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Breng water aan de kook voor de rijst en voor de boontjes. Snipper de ui en de knoflook. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Verhit olie of boter in een hapjespan en voeg de eetlepel kerrie toe, bak dit kort en voeg daarna de gesnipperde ui en knoflook toe. Kook de sperzieboontjes in 5 minuten beetgaar.

3

Bak het gehakt rul bij de ui en knoflook, voeg daarna de kurkuma, uienpoeder, peper en zout toe.

4

Giet de boontjes af en voeg deze toe aan het gehaktmengsel, bak dit kort mee. Voeg ook de 50 milliliter water, de crême fraîche en het laurierblaadje toe. Snijd in de tussentijd de appel in blokjes.

5

Laat het geheel ongeveer 5 minuten op laag vuur staan, voeg de appelblokjes toe en doe het daarna in een ovenschaal.

6

Zet de boboti 10 minuten in de oven op 200 graden en kook de rijst zoals op de verpakking aangegeven staat.

7

Lekker ite!

Bobotie

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kip tandooriVoorheen kookten wij best vaak kip tandoori en andere gerechten met behulp van pakjes en zakjes. Daar zijn we nu volledig mee gestopt, toch zijn de gerechten van bijvoorbeeld Knorr wereldgerechten altijd erg lekker. Omdat we toch graag de recepten wilden eten proberen we ze zonder pakjes en zakjes te maken. Je vond eerder al ons recept voor kip madras zonder pakje en nu hebben we ook dit recept voor kip tandoori zonder pakje! Ondanks dat er veel ingrediënten in zitten is het erg makkelijk en snel om dit recept klaar te maken.
Zelfgemaakte knoflooksausHoe je zelf knoflooksaus moet maken? Dat leer je in dit recept. Zelfgemaakte knoflooksaus is veel lekkerder dan knoflooksaus uit de supermarkt. Serveer het tijdens de barbecue, bij de shoarma of bij een heerlijk stuk vlees. Wist je dat er peterselie aan knoflooksaus toegevoegd wordt, zodat je minder uit je mond stinkt?