Afdrukopties:

Bobotie – Wereldgerecht zonder pakje

Porties2 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd20 Minuten

Bobotie

 300 g Gehakt
 200 g Rijst
 200 g Crême fraîche
 200 g Sperziebonen
 25 g Rozijnen
 1 Ui
 2 teentjes Knoflook
 1 eetlepel(s) Kerrie
 ½ theelepel Peper
 ½ theelepel Zout
 1 theelepel Kurkuma
 1 theelepel Uienpoeder
 1 Groene appel
 50 ml Water
 1 Laurierblaadje
1

Breng water aan de kook voor de rijst en voor de boontjes. Snipper de ui en de knoflook. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Verhit olie of boter in een hapjespan en voeg de eetlepel kerrie toe, bak dit kort en voeg daarna de gesnipperde ui en knoflook toe. Kook de sperzieboontjes in 5 minuten beetgaar.

3

Bak het gehakt rul bij de ui en knoflook, voeg daarna de kurkuma, uienpoeder, peper en zout toe.

4

Giet de boontjes af en voeg deze toe aan het gehaktmengsel, bak dit kort mee. Voeg ook de 50 milliliter water, de crême fraîche en het laurierblaadje toe. Snijd in de tussentijd de appel in blokjes.

5

Laat het geheel ongeveer 5 minuten op laag vuur staan, voeg de appelblokjes toe en doe het daarna in een ovenschaal.

6

Zet de boboti 10 minuten in de oven op 200 graden en kook de rijst zoals op de verpakking aangegeven staat.

7

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0


Voedingswaardes per portie
Calorieën 750
% ADH per portie*
Vet 60g93%
Natrium 90mg4%
Koolhydraten 55g19%

Suiker 5g
Eiwit 34g68%

* Percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2.000 kcal per dag.