Lekker ite logo

Shop

Boeuf Stroganoff

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd25 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd25 Minuten

Ingrediënten

350 g Rijst
300 g Biefstukpuntjes
250 ml Runderbouillon
250 g Champignons
200 ml Slagroom
50 ml Zure room
2 Paprika
2 eetlepel(s) Olijfolie
2 eetlepel(s) Boter
1 Ui
1 teentje Knoflook
1 eetlepel(s) Bloem
1 eetlepel(s) Worcestershire saus
½ theelepel Mosterd
½ theelepel Zout
½ theelepel Peper
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snipper de ui en knoflook.

2

Snijd de champignon in plakjes en de paprika in blokjes.

3

Verhit de olie in een pan, zorg ervoor dat de olie goed heet is. Bak dan de biefstukpuntjes in een minuut bruin van buiten.

4

Haal vervolgens het vlees uit de pan en leg het op een bord, dek het af zodat het warm blijft.

5

Voeg aan de olie waar je de biefstuk in gebakt hebt 2 eetlepels boter aan toe.

6

Bak hierin de ui, paprika en champignon totdat deze bruin en zacht zijn

7

Dan voeg je het gehakte teentje knoflook toe en bak je deze nog 1 minuut mee.

8

Roer dan de runderbouillon hier goed doorheen.

9

Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.

10

Voeg vervolgens ook de slagroom toe en kook dit enkele minuten totdat het iets dikker wordt.

11

Daarna voeg je al roerend de zure room toe. Blijf goed roeren, zodat het niet klontert.

12

Dan voeg je de worcestershire saus, de mosterd en zout en peper toe.

13

Tot slot roer je de biefstukpuntjes met vocht door de saus.

14

Lekker ite!

Russische stroganoff

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Entrecote low and slowHet is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Afgelopen weekend hebben we tijdens de eerste warme dagen van het jaar direct de barbecue aangezet en een dik stuk entrecote klaargemaakt. Omdat entrecote van zichzelf al erg veel smaak heeft heb ik er niet een uitgebreide rub op gedaan maar het simpel gehouden met zout en peper.
Oreo-Twix cheesecakeEen heerlijke cheesecake! Lekker om te delen maar ook heerlijk om thuis op te eten. Zorg ervoor dat je een dag van tevoren begint met de cheesecake.