Afdrukopties:

Boeuf Stroganoff

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd25 Minuten

Russische stroganoff

 350 g Rijst
 300 g Biefstukpuntjes
 250 ml Runderbouillon
 250 g Champignons
 200 ml Slagroom
 50 ml Zure room
 2 Paprika
 2 eetlepel(s) Olijfolie
 2 eetlepel(s) Boter
 1 Ui
 1 teentje Knoflook
 1 eetlepel(s) Bloem
 1 eetlepel(s) Worcestershire saus
 ½ theelepel Mosterd
 ½ theelepel Zout
 ½ theelepel Peper
1

Snipper de ui en knoflook.

2

Snijd de champignon in plakjes en de paprika in blokjes.

3

Verhit de olie in een pan, zorg ervoor dat de olie goed heet is. Bak dan de biefstukpuntjes in een minuut bruin van buiten.

4

Haal vervolgens het vlees uit de pan en leg het op een bord, dek het af zodat het warm blijft.

5

Voeg aan de olie waar je de biefstuk in gebakt hebt 2 eetlepels boter aan toe.

6

Bak hierin de ui, paprika en champignon totdat deze bruin en zacht zijn

7

Dan voeg je het gehakte teentje knoflook toe en bak je deze nog 1 minuut mee.

8

Roer dan de runderbouillon hier goed doorheen.

9

Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.

10

Voeg vervolgens ook de slagroom toe en kook dit enkele minuten totdat het iets dikker wordt.

11

Daarna voeg je al roerend de zure room toe. Blijf goed roeren, zodat het niet klontert.

12

Dan voeg je de worcestershire saus, de mosterd en zout en peper toe.

13

Tot slot roer je de biefstukpuntjes met vocht door de saus.

14

Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 4