Boterkoek

Porties1 PortieVoorbereiding15 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd45 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd45 Minuten

Ingrediënten

250 g Bloem
200 g Roomboter
200 g Kristalsuiker
8 g Vanillesuiker
2 Eieren

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Mix de boter, kristalsuiker en vanillesuiker in een beslagkom tot een luchtig mengsel.

3

Voeg vervolgens 1 ei toe en mix dit gedurende een minuut.

4

Daarna mix je de bloem door het beslag tot het een smeuïg beslag is.

5

Vet de bakvorm in en verdeel het deeg over de bodem.

6

Met de bolle kant van een lepel kun je het deeg gelijkmatig over de vorm verdelen. Wanneer het deeg erg kleeft kun je de lepel een beetje nat maken.

7

Klop het andere ei in een kopje en verdeel dit over de boterkoek en maak met een vork een motief in de koek.

8

Bak de boterkoek gedurende 30 minuten goudbruin.

9

Laat de koek afkoelen en snijd hem in punten. Lekker ite!

Boterkoek

Genoten van dit recept? :)

Advertentie