Boterkoek

Porties1 PortieVoorbereiding15 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd45 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd45 Minuten

Ingrediënten

250 g Bloem
200 g Roomboter
200 g Kristalsuiker
8 g Vanillesuiker
2 Eieren
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Mix de boter, kristalsuiker en vanillesuiker in een beslagkom tot een luchtig mengsel.

3

Voeg vervolgens 1 ei toe en mix dit gedurende een minuut.

4

Daarna mix je de bloem door het beslag tot het een smeuïg beslag is.

5

Vet de bakvorm in en verdeel het deeg over de bodem.

6

Met de bolle kant van een lepel kun je het deeg gelijkmatig over de vorm verdelen. Wanneer het deeg erg kleeft kun je de lepel een beetje nat maken.

7

Klop het andere ei in een kopje en verdeel dit over de boterkoek en maak met een vork een motief in de koek.

8

Bak de boterkoek gedurende 30 minuten goudbruin.

9

Laat de koek afkoelen en snijd hem in punten. Lekker ite!

Boterkoek

Genoten van dit recept? :)