Lekker ite logo

Shop

Boterkoek

Porties1 PortieVoorbereiding15 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd45 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd45 Minuten

Ingrediënten

250 g Bloem
200 g Roomboter
200 g Kristalsuiker
8 g Vanillesuiker
2 Eieren
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Mix de boter, kristalsuiker en vanillesuiker in een beslagkom tot een luchtig mengsel.

3

Voeg vervolgens 1 ei toe en mix dit gedurende een minuut.

4

Daarna mix je de bloem door het beslag tot het een smeuïg beslag is.

5

Vet de bakvorm in en verdeel het deeg over de bodem.

6

Met de bolle kant van een lepel kun je het deeg gelijkmatig over de vorm verdelen. Wanneer het deeg erg kleeft kun je de lepel een beetje nat maken.

7

Klop het andere ei in een kopje en verdeel dit over de boterkoek en maak met een vork een motief in de koek.

8

Bak de boterkoek gedurende 30 minuten goudbruin.

9

Laat de koek afkoelen en snijd hem in punten. Lekker ite!

Boterkoek

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Hete kip met rijstDit heerlijke recept voor hete kip met rijst staat binnen 15 minuten op tafel. Je hebt er erg weinig werk van en er gaan niet veel kruiden in, dat maakt het recept erg gemakkelijk om te bereiden. Toch is de romige hete kip saus heerlijk. Wij eten dit gerecht altijd met zilvervliesrijst, omdat in zilvervliesrijst meer vitaminen en vooral meer mineralen bevat waardoor deze rijst veel gezonder is. De saus wordt gemaakt op basis van boter en hot ketchup waardoor deze saus heerlijk romig wordt, dat is de reden dat dit ons favoriete recept voor hete kip met rijst is!