Lekker ite logo

Shop

Broodje kip saté

Porties1 Portie
Rating
Rating
Porties1 Portie

Ingrediënten

300 g Kipfilet
4 Kaiser afbakbroodjes
1 teentje Knoflook
1 theelepel Sambal
2 Sjalot
2 eetlepel(s) Ketjap
2 eetlepel(s) Pindakaas
Melk
¼ Komkommer
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor en bak de broodjes volgend de instructie op de verpakking.

2

Snijd de sjalot en knoflook fijn.

3

Fruit de sjalot en knoflook, bak vervolgens de kip mee tot deze bruin en gaar is.

4

Zodra de kip gaar is, bak je kort de sambal mee.

5

Voeg vervolgens de flinke eetlepels pindakaas, ketjap en melk toe. Breng de pindakaas zelf op de gewenste dikte met de melk. Bij ons was het ongeveer 100 ml.

6

Snijd de komkommer in plakjes en beleg het broodje hiermee.

7

Schep vervolgens de kip saté op het broodje, lekker ite!

Broodje kip saté

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)