Afdrukopties:

Broodje kip saté

Porties1 Portie

Broodje kip saté

 300 g Kipfilet
 4 Kaiser afbakbroodjes
 1 teentje Knoflook
 1 theelepel Sambal
 2 Sjalot
 2 eetlepel(s) Ketjap
 2 eetlepel(s) Pindakaas
 Melk
 ¼ Komkommer
1

Verwarm de oven voor en bak de broodjes volgend de instructie op de verpakking.

2

Snijd de sjalot en knoflook fijn.

3

Fruit de sjalot en knoflook, bak vervolgens de kip mee tot deze bruin en gaar is.

4

Zodra de kip gaar is, bak je kort de sambal mee.

5

Voeg vervolgens de flinke eetlepels pindakaas, ketjap en melk toe. Breng de pindakaas zelf op de gewenste dikte met de melk. Bij ons was het ongeveer 100 ml.

6

Snijd de komkommer in plakjes en beleg het broodje hiermee.

7

Schep vervolgens de kip saté op het broodje, lekker ite!