Afdrukopties:

Broodje kipgyros

Porties2 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd15 Minuten

Broodje kipgyros

 2 Pita broodjes
 300 g Kipfilet
 1 Tomaat
 ½ Komkommer
 ½ Rode ui
 ½ Krop ijsbergsla
 Tzatziki
Gyroskruiden
 1 theelepel Tijm
 1 theelepel Oregano
 ½ theelepel Paprikapoeder
 ½ theelepel Komijn
 ½ theelepel Knoflookpoeder
 ½ theelepel Gemalen koriander
 ½ theelepel Chilipoeder
 ½ theelepel Peterselie
 ¼ theelepel Kaneel
 Mespunt uienpoeder
 Mespunt zwarte peper
1

Meng alle kruiden voor de gyros door elkaar.

2

Snijd vervolgens de kipfilet in reepjes en meng dit met de kruiden. Laat dit enkele minuten staan.

3

Begin ondertussen met het snijden van de tomaat en komkommer in blokjes. Snijd de rode ui in ringen en de sla in kleine stukken.

4

Verwarm olie in de pan en bak de kip hierin gaar.

5

Snijd de pita broodjes open en bak deze vervolgens af volgens de instructie op de verpakking.

6

Vul de pita broodjes met sla, tomaat, komkommer, ui en kip. Serveer met tzatziki, het lekkerste is zelfgemaakte tzatziki.

Voedingswaarden

Portie 0