Afdrukopties:

Burritobowl

Porties4 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd30 Minuten

Burritobowl

 500 ml Kippenbouillon
 450 g Rundergehakt
 400 g Zwarte bonen
 400 g Tomatenblokjes
 200 g Maïs
 200 g Rijst
 200 g Tortilla chips
 125 g Sour cream
 100 g Cheddar kaas (geraspt)
 2 Ui
 2 Rode paprika
 2 Jalapeño
 2 Tomaten
 1 eetlepel(s) Salsasaus
 1 eetlepel(s) Taco kruiden
 1 theelepel Chilipoeder
Guacamole
 2 Avocado's
 1 teentje Knoflook
 ½ Limoen
 ½ Rode peper
 ¼ Rode ui
1

Snipper de gele ui en 1 jalapeño en snijd de paprika in blokjes.

2

Verwarm een braadpan met wat olie op het vuur.

3

Bak hierin de paprika en ui tot deze zacht wordt.

4

Voeg vervolgens het gehakt toe en bak totdat het rul is.

5

Meng vervolgens de salsa saus, taco kruiden, chilipoeder, maïs, zwarte bonen, rijst, jalapeño peper, het blik tomatenblokjes en de bouillon hier doorheen.

6

Roer dit goed door en breng het aan de kook.

7

Zet zodra het kookt het vuur laag en doe de deksel op de pan.

8

Laat het vervolgens 15 tot 20 minuten koken en roer regelmatig, zodat de rijst niet aan de bodem gaat plakken.

9

Ondertussen maak je de guacamole. Schil de avocado en verwijder de pit en pel de ui en het teentje knoflook.

10

Doe de avocado in een bakje en voeg de ui, rode peper en knoflook toe.

11

Voeg vervolgens ook de sap van een halve limoen toe en maak er met de staafmixer een egale pasta van.

12

Tot slot snijd je de jalapeño in reepjes en de tomaten in blokjes.

13

Proef of de rijst in je burrito bowl klaar is, wanneer dit het geval is strooi je de kaas over de bowl.

14

Wacht nog even totdat de kaas gesmolten is, strooi dan de jalapeño erover en garneer met wat verse peterselie.

15

Serveer de zure room, tortillachips, tomaat en guacamole los naast de de burritobowl.

16

Lekker ite!

17

Tip: Wanneer je burritobowl overhoud is het ook heerlijk om het de dag daarna op te warmen zonder de bijgerechten.

Voedingswaarden

Portie 4