Lekker ite logo

Shop

Cake

Porties1 PortieVoorbereiding20 MinutenKooktijd1 uur 15 MinutenTotale tijd1 uur 35 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd1 uur 35 Minuten

Ingrediënten

250 g Roomboter, op kamertemperatuur
250 g Bloem
200 g Fijne kristalsuiker
5 Eieren, op kamertemperatuur
2 theelepel Bakpoeder
1 Citroen
¼ theelepel Zout
Benodigdheden
Cakevorm
Mixer
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 160 graden.

2

Vet de bakvorm in met boter en bekleed daarna de bodem en twee zijkanten van de bakvorm met bakpapier. Op deze manier krijg je de cake makkelijker uit zijn vorm.

3

Doe vervolgens de boter, suiker, zout en de geraspte citroenschil in een kom. Mix dit in minimaal 5 minuten tot een romig mengsel.

4

Daarna mix je de eieren er één voor één doorheen. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.

5

Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het beslag luchtig is.

6

Vervolgens spatel je de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag. Niet meer mixen, want dan verliest het beslag zijn luchtige substantie.

7

Schep het cakebeslag in de vorm en bak in 60-75 minuten gaar in de oven.

8

Prik met een satéprikker in de cake om te zien of deze gaar is, zodra de prikker er schoon uit komt is de cake gaar.

9

Haal de cake uit zijn vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

10

Lekker ite!

Cake

Genoten van dit recept? :)