Cake

Porties1 PortieVoorbereiding20 MinutenKooktijd1 uur 15 MinutenTotale tijd1 uur 35 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd1 uur 35 Minuten

Ingrediënten

250 g Roomboter, op kamertemperatuur
250 g Bloem
200 g Fijne kristalsuiker
5 Eieren, op kamertemperatuur
2 theelepel Bakpoeder
1 Citroen
¼ theelepel Zout
Benodigdheden
Cakevorm
Mixer
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 160 graden.

2

Vet de bakvorm in met boter en bekleed daarna de bodem en twee zijkanten van de bakvorm met bakpapier. Op deze manier krijg je de cake makkelijker uit zijn vorm.

3

Doe vervolgens de boter, suiker, zout en de geraspte citroenschil in een kom. Mix dit in minimaal 5 minuten tot een romig mengsel.

4

Daarna mix je de eieren er één voor één doorheen. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.

5

Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het beslag luchtig is.

6

Vervolgens spatel je de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag. Niet meer mixen, want dan verliest het beslag zijn luchtige substantie.

7

Schep het cakebeslag in de vorm en bak in 60-75 minuten gaar in de oven.

8

Prik met een satéprikker in de cake om te zien of deze gaar is, zodra de prikker er schoon uit komt is de cake gaar.

9

Haal de cake uit zijn vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

10

Lekker ite!

Cake

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)