Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet de bakvorm in met boter en bekleed daarna de bodem en twee zijkanten van de bakvorm met bakpapier. Op deze manier krijg je de cake makkelijker uit zijn vorm.
Doe vervolgens de boter, suiker, zout en de geraspte citroenschil in een kom. Mix dit in minimaal 5 minuten tot een romig mengsel.
Daarna mix je de eieren er één voor één doorheen. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.
Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het beslag luchtig is.
Vervolgens spatel je de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag. Niet meer mixen, want dan verliest het beslag zijn luchtige substantie.
Schep het cakebeslag in de vorm en bak in 60-75 minuten gaar in de oven.
Prik met een satéprikker in de cake om te zien of deze gaar is, zodra de prikker er schoon uit komt is de cake gaar.
Haal de cake uit zijn vorm en laat hem afkoelen op een rooster.
Lekker ite!