Lekker ite logo

Shop

Cake

Porties1 PortieVoorbereiding20 MinutenKooktijd1 uur 15 MinutenTotale tijd1 uur 35 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd1 uur 35 Minuten

Ingrediënten

250 g Roomboter, op kamertemperatuur
250 g Bloem
200 g Fijne kristalsuiker
5 Eieren, op kamertemperatuur
2 theelepel Bakpoeder
1 Citroen
¼ theelepel Zout
Benodigdheden
Cakevorm
Mixer
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 160 graden.

2

Vet de bakvorm in met boter en bekleed daarna de bodem en twee zijkanten van de bakvorm met bakpapier. Op deze manier krijg je de cake makkelijker uit zijn vorm.

3

Doe vervolgens de boter, suiker, zout en de geraspte citroenschil in een kom. Mix dit in minimaal 5 minuten tot een romig mengsel.

4

Daarna mix je de eieren er één voor één doorheen. Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.

5

Stop met mixen als alle eieren goed gemengd zijn en het beslag luchtig is.

6

Vervolgens spatel je de bloem en het bakpoeder voorzichtig door het beslag. Niet meer mixen, want dan verliest het beslag zijn luchtige substantie.

7

Schep het cakebeslag in de vorm en bak in 60-75 minuten gaar in de oven.

8

Prik met een satéprikker in de cake om te zien of deze gaar is, zodra de prikker er schoon uit komt is de cake gaar.

9

Haal de cake uit zijn vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

10

Lekker ite!

Cake

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Entrecote low and slowHet is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Afgelopen weekend hebben we tijdens de eerste warme dagen van het jaar direct de barbecue aangezet en een dik stuk entrecote klaargemaakt. Omdat entrecote van zichzelf al erg veel smaak heeft heb ik er niet een uitgebreide rub op gedaan maar het simpel gehouden met zout en peper.