Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Doe de eieren, lichte basterdsuiker en zonnebloemolie in een beslagkom en meng dit met de mixer op de hoogste stand tot een egaal mengsel.
Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder toe en mix dit door elkaar.
Daarna doe je de speculaaskruiden en de sinaasappelrasp bij het beslag.
Meng de gehakte walnoten en de rozijnen door het beslag, roer dit met de spatel er door.
Spatel vervolgens de geraspte wortel door het beslag en giet dit in een ingevet brownie blik.
Bak de cake in 25-30 minuten gaar in de oven. Wanneer de cake te donker wordt, zet je de temperatuur van de oven wat lager. De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.
Laat de cake vervolgens afkoelen op een rooster.
Maak vervolgens de frosting door de boter op kamertemperatuur zacht en luchtig te kloppen, totdat deze bijna wit kleurt.
Meng de roomkaas met het citroensap en de poedersuiker door de boter. Klop dit gedurende een minuut.
Bestrijk de cake pas met de frosting als de cake volledig is afgekoeld, anders druipt de frosting er weer vanaf. Garneer met walnoten.
Lekker ite!