Lekker ite logo

Shop

Carrotcake

Porties15 PortiesVoorbereiding30 MinutenKooktijd30 MinutenTotale tijd1 uur
Rating
Rating
Porties15 PortiesTotale tijd1 uur

Ingrediënten

Cake
150 ml Zonnebloemolie
3 Eieren
200 g Wortel
150 g Lichtbruine basterdsuiker
175 g Zelfrijzend bakmeel
1,50 theelepel Bakpoeder
½ Sinaasappel
1 theelepel Koek- en speculaaskruiden
50 g Walnoten
25 g Rozijnen
Frosting
100 g Roomkaas
25 g Boter
1 eetlepel(s) Citroensap
60 g Poedersuiker
Supertip

Via Cheflix hebben we super veel geleerd over het combineren van verschillende smaken en ingrediënten. Je leert de basis van koken op een super leuke manier.
Je kunt het hier gratis proberen!

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Scheiding

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Doe de eieren, lichte basterdsuiker en zonnebloemolie in een beslagkom en meng dit met de mixer op de hoogste stand tot een egaal mengsel.

3

Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder toe en mix dit door elkaar.

4

Daarna doe je de speculaaskruiden en de sinaasappelrasp bij het beslag.

5

Meng de gehakte walnoten en de rozijnen door het beslag, roer dit met de spatel er door.

6

Spatel vervolgens de geraspte wortel door het beslag en giet dit in een ingevet brownie blik.

7

Bak de cake in 25-30 minuten gaar in de oven. Wanneer de cake te donker wordt, zet je de temperatuur van de oven wat lager. De taart is klaar als een satéprikker er schoon en droog uit komt.

8

Laat de cake vervolgens afkoelen op een rooster.

9

Maak vervolgens de frosting door de boter op kamertemperatuur zacht en luchtig te kloppen, totdat deze bijna wit kleurt.

10

Meng de roomkaas met het citroensap en de poedersuiker door de boter. Klop dit gedurende een minuut.

11

Bestrijk de cake pas met de frosting als de cake volledig is afgekoeld, anders druipt de frosting er weer vanaf. Garneer met walnoten.

12

Lekker ite!

Carrotcake

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Short ribs low and slowShort ribs zijn een van mijn favoriete stukken vlees om op de kamado barbecue klaar te maken. Het is een vergelijkbaar stuk vlees als brisket, namelijk: heerlijk mals, vol van smaak en krijgt altijd een mooie rookring. Een leuk project om een dagje mee zoet te zijn, het bereiden van short ribs duurt vijf tot zeven uren namelijk. Wanneer goed bereid krijg je een "bark" en een rookring. De bark is een kruidig krokant laagje dat om het vlees zit met erg veel smaak, dit is het zwarte laagje (nee dit is niet verbrand ;). De rookring herken je aan de rode kleur en heeft een rook smaak. Je hebt even wat tijd nodig om short ribs klaar te maken maar wordt dan wel beloond met verrukkelijk vlees. De meeste tijd zit in de voorbereiding en het klaarmaken van de barbecue. Zodra het vlees lekker ligt te roken kun je zelf genieten van een fijn (speciaal) biertje. Het is altijd leuk om te zien hoe het vlees zich opkrult op het bot, eerst zie je het bot haast niet zitten en zodra de short ribs klaar zijn zie je ze verschijnen.