Chili con Carne

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd10 MinutenTotale tijd15 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd15 Minuten

Ingrediënten

720 g Bruine bonen
500 g Rundergehakt (gekruid)
300 ml Gezeefde tomaten
150 g Mais
2 teentjes Knoflook
2 Paprika's
2 Rode ui
2 Tomaten
1 Spaanse peper
4 eetlepel(s) Zure room
Kruiden
3 theelepel Chili vlokken

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Chili con Carne is een heerlijk en gemakkelijk recept. Een van de favorieten hier in huis, je zet het in ongeveer 15 minuten op tafel. Als je niet zo van pittig eten houdt kun je wat minder chilivlokken toevoegen of wat meer zure room. We zijn erg benieuwd wat jullie van dit Chili con Carne recept vinden, laat het weten in de reacties :)

Kijk voor al onze recepten met bonen op deze pagina

Zo maak je het

1

Pers de knoflook en snijd de peper met zaadlijsten in kleine stukjes. Snipper de ui en fruit deze samen met de knoflook en de peper in de pan met olijfolie en voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.

2

Snijd ondertussen paprika's en tomaten in blokjes. Laat de mais vast uitlekken.

3

Voeg 1 theelepel chilivlokken toe aan het gehakt en bak deze kort mee. Doe dan de paprika en de mais in de pan en bak dit mee kort mee.

4

Voeg vervolgens de tomaat, de gezeefde tomaten en de overige chilivlokken toe. Laat de saus 4 minuten doorkoken. Zet terwijl de saus kookt de bruine bonen in een aparte pan op het vuur en warm deze kort op, laat ze niet koken.

Garneer de Chili con Carne met een eetlepel zure room.

Eet smakelijk!

Chili con carne

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie