Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Snijd de boter en chocolade in blokjes.
Doe dit in een steelpannetje, voeg hier de kristalsuiker, stroop en basterdsuiker aan toe.
Zet het pannetje op laag vuur en verwarm tot de chocolade en boter gesmolten is. Het is niet erg als er nog korrels van de suiker in zitten.
Zet wanneer dit gesmolten is de pan in een bak koud water om af te koelen.
Ondertussen mix je de eieren met het vanille extract luchtig gedurende 10 minuten.
Verwarm de oven voor op 185 graden, boven- en onderwarmte.
Voeg wanneer het chocolademengsel afgekoeld is tot kamertemperatuur dit toe aan de eieren.
Mix het kort op de laagste stand tot een egaal mengsel.
Daarna voeg je ook de bloem, bakpoeder en cacaopoeder toe. Spatel dit door het chocolademengsel tot een egaal mengsel. Door het er doorheen te spatelen, zorg je ervoor dat je beslag luchtig blijft.
Bekleed een brownieblik met bakpapier en schep hier het mengsel in.
Bak de brownie gedurende 20-25 minuten. De bovenkant is dan droog gebakken, maar de binnenkant is nog lekker smeuïg.
Laat de brownie in zijn blik helemaal afkoelen en snijd hem dan pas in stukken.
Serveer de brownie met wat poedersuiker, slagroom of met een bolletje ijs als dessert. Lekker ite!