Chocolade-hazelnoot koekjes

Porties9 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties9 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

180 g Bloem
100 g Roomboter (op kamertemperatuur)
90 g Kristalsuiker
90 g Lichte basterdsuiker
50 g Witte chocolade
50 g Pure chocolade
50 g Hazelnoten
1 Vanillestokje
1 Ei
½ theelepel Bakpoeder

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Hak de chocolade en noten in grove stukken.

3

Snijd vervolgens het vanillestokje open en schraap het merg eruit.

4

Doe dan de roomboter, suiker, basterdsuiker en de merg van het vanillestokje in een kom en meng het goed door elkaar.

5

Meng vervolgens het ei door het beslag.

6

Voeg dan ook de bloem, het bakpoeder en een snuf zout toe aan het mengsel en kneed tot het een egaal deeg is.

7

Kneed tot slot de chocolade en noten door het deeg.

8

Maak vervolgens 9 balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat met een beetje afstand ertussen.

9

Druk de balletjes een klein beetje plat.

10

Zet de koekjes gedurende 15-20 minuten in de oven.

11

Laat de koekjes vervolgens even afkoelen en lekker ite!

Chocolate chip cookies 2

Chocolate chip cookies

Genoten van dit recept? :)

Advertentie