Chocolade-hazelnoot koekjes

Porties9 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties9 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

180 g Bloem
100 g Roomboter (op kamertemperatuur)
90 g Kristalsuiker
90 g Lichte basterdsuiker
50 g Witte chocolade
50 g Pure chocolade
50 g Hazelnoten
1 Vanillestokje
1 Ei
½ theelepel Bakpoeder
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Hak de chocolade en noten in grove stukken.

3

Snijd vervolgens het vanillestokje open en schraap het merg eruit.

4

Doe dan de roomboter, suiker, basterdsuiker en de merg van het vanillestokje in een kom en meng het goed door elkaar.

5

Meng vervolgens het ei door het beslag.

6

Voeg dan ook de bloem, het bakpoeder en een snuf zout toe aan het mengsel en kneed tot het een egaal deeg is.

7

Kneed tot slot de chocolade en noten door het deeg.

8

Maak vervolgens 9 balletjes van het deeg en leg deze op de bakplaat met een beetje afstand ertussen.

9

Druk de balletjes een klein beetje plat.

10

Zet de koekjes gedurende 15-20 minuten in de oven.

11

Laat de koekjes vervolgens even afkoelen en lekker ite!

Chocolate chip cookies 2

Chocolate chip cookies

Genoten van dit recept? :)