Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Zo maak je het
1
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
2
Laat de gelatine weken in koud water.
3
Kruimel de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt vervolgens de boter in een pannetje op laag vuur, zorg ervoor dat het niet kookt. Meng zodra de boter gesmolten is de koekkruimels erdoorheen.
4
Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet deze vervolgens gedurende 30 minuten in de koelkast.
5
Maak de citroenen schoon en houd er eentje apart voor de garnering.
6
Rasp vervolgens de schil van de andere twee citroenen en pers deze daarna uit.
7
Verwarm het citroensap in een steelpannetje op laag vuur.
8
Knijp de gelatine uit en laat deze oplossen in de warme citroensap.
9
Ondertussen mix je de slagroom, voeg hierbij beetje bij beetje de basterdsuiker toe.
10
Voeg op het laatst de citroenrasp, citroensap met gelatine en de kwark toe. Mix dit goed door elkaar.
11
Giet vervolgens de vulling over de koekjesbodem en laat het minimaal 3 uur stijf worden in de koelkast.
12
Garneer de taart met de laatste citroen, je kunt deze raspen of in plakjes snijden.
13
Lekker ite!
Genoten van dit recept? :)
Advertentie
Andere lekkere recepten:
KippensoepKip tandooriVoorheen kookten wij best vaak kip tandoori en andere gerechten met behulp van pakjes en zakjes. Daar zijn we nu volledig mee gestopt, toch zijn de gerechten van bijvoorbeeld Knorr wereldgerechten altijd erg lekker. Omdat we toch graag de recepten wilden eten proberen we ze zonder pakjes en zakjes te maken. Je vond eerder al ons recept voor kip madras zonder pakje en nu hebben we ook dit recept voor kip tandoori zonder pakje! Ondanks dat er veel ingrediënten in zitten is het erg makkelijk en snel om dit recept klaar te maken.Tiramisu met frambozen en limoncello