Citroen kwarktaart

Porties1 PortieVoorbereiding30 MinutenKooktijd3 urenTotale tijd3 uren 30 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd3 uren 30 Minuten

Ingrediënten

500 ml Kwark
250 ml Slagroom
175 g Mariakoekjes
150 g Witte basterdsuiker
125 g Roomboter
6 Blaadjes gelatine
3 Citroenen
Benodigdheden
Springvorm
Keukenmachine
Mixer
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.

2

Laat de gelatine weken in koud water.

3

Kruimel de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt vervolgens de boter in een pannetje op laag vuur, zorg ervoor dat het niet kookt. Meng zodra de boter gesmolten is de koekkruimels erdoorheen.

4

Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet deze vervolgens gedurende 30 minuten in de koelkast.

5

Maak de citroenen schoon en houd er eentje apart voor de garnering.

6

Rasp vervolgens de schil van de andere twee citroenen en pers deze daarna uit.

7

Verwarm het citroensap in een steelpannetje op laag vuur.

8

Knijp de gelatine uit en laat deze oplossen in de warme citroensap.

9

Ondertussen mix je de slagroom, voeg hierbij beetje bij beetje de basterdsuiker toe.

10

Voeg op het laatst de citroenrasp, citroensap met gelatine en de kwark toe. Mix dit goed door elkaar.

11

Giet vervolgens de vulling over de koekjesbodem en laat het minimaal 3 uur stijf worden in de koelkast.

12

Garneer de taart met de laatste citroen, je kunt deze raspen of in plakjes snijden.

13

Lekker ite!

Citroen kwarktaart

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Zelfgemaakte kapsalonVia thuisbezorgd kun je lekkere kapsalons bestellen, heerlijk is dat als je niet zin hebt om te koken. Toch is het best makkelijk om zelf te maken! Vergeet niet om zelf knoflooksaus te maken om met dit recept te combineren. In dit recept leg ik je uit hoe je de lekkerste zelf in eigen keuken maakt, de truc zit hem in de kaas!