Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier.
Laat de gelatine weken in koud water.
Kruimel de koekjes fijn in een keukenmachine. Smelt vervolgens de boter in een pannetje op laag vuur, zorg ervoor dat het niet kookt. Meng zodra de boter gesmolten is de koekkruimels erdoorheen.
Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet deze vervolgens gedurende 30 minuten in de koelkast.
Maak de citroenen schoon en houd er eentje apart voor de garnering.
Rasp vervolgens de schil van de andere twee citroenen en pers deze daarna uit.
Verwarm het citroensap in een steelpannetje op laag vuur.
Knijp de gelatine uit en laat deze oplossen in de warme citroensap.
Ondertussen mix je de slagroom, voeg hierbij beetje bij beetje de basterdsuiker toe.
Voeg op het laatst de citroenrasp, citroensap met gelatine en de kwark toe. Mix dit goed door elkaar.
Giet vervolgens de vulling over de koekjesbodem en laat het minimaal 3 uur stijf worden in de koelkast.
Garneer de taart met de laatste citroen, je kunt deze raspen of in plakjes snijden.
Lekker ite!