Cupcakes met roomkaas glazing

Porties12 Porties
Rating
Rating
Porties12 Porties

Ingrediënten

180 g Zelfrijzend bakmeel
180 g Boter
130 g Suiker
8 g Vanillesuiker
4 Eieren
Snufje zout
Glazing
200 g Poedersuiker
150 g Philadelphia
150 g Boter
8 g Vanillesuiker
½ Limoen
½ eetlepel(s) Water

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Meng in een kom de zachte boter, suiker en vanillesuiker romig.

3

Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en mix dit gedurende 5 minuten.

4

Vervolgens voeg je het zout en het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe totdat dit goed is opgenomen.

5

Verdeel het beslag over 12 cupcakevormpjes.

6

Bak de muffins gedurende 20 minuten in de oven.

7

Laat de cupcakes vervolgens afkoelen op een rooster.

Glazing
8

Begin ondertussen met het maken van de glazing.

9

Smelt de boter in een steelpannetje.

10

Daarna mix je de roomkaas, sap van een halve limoen, poedersuiker, gesmolten boter, vanillesuiker en het water door elkaar.

11

Mix tot het een egale massa is.

12

Doe de roomkaas in een spuitzak en decoreer de cupcakes.

13

Rasp er eventueel nog een beetje limoenschil overheen. Lekker ite!

Cupcakes met roomkaas glazing

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie