Print Options:

Cupcakes met roomkaas glazing

Porties12 Porties

Cupcakes met roomkaas glazing

 180 g Zelfrijzend bakmeel
 180 g Boter
 130 g Suiker
 8 g Vanillesuiker
 4 Eieren
 Snufje zout
Glazing
 200 g Poedersuiker
 150 g Philadelphia
 150 g Boter
 8 g Vanillesuiker
 ½ Limoen
 ½ eetlepel(s) Water
1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Meng in een kom de zachte boter, suiker en vanillesuiker romig.

3

Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en mix dit gedurende 5 minuten.

4

Vervolgens voeg je het zout en het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe totdat dit goed is opgenomen.

5

Verdeel het beslag over 12 cupcakevormpjes.

6

Bak de muffins gedurende 20 minuten in de oven.

7

Laat de cupcakes vervolgens afkoelen op een rooster.

Glazing
8

Begin ondertussen met het maken van de glazing.

9

Smelt de boter in een steelpannetje.

10

Daarna mix je de roomkaas, sap van een halve limoen, poedersuiker, gesmolten boter, vanillesuiker en het water door elkaar.

11

Mix tot het een egale massa is.

12

Doe de roomkaas in een spuitzak en decoreer de cupcakes.

13

Rasp er eventueel nog een beetje limoenschil overheen. Lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 12