Lekker ite logo

Shop

Curry met venkel en maïs

Porties3 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd20 MinutenTotale tijd30 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd30 Minuten

Ingrediënten

300 g Maïs - in vocht
250 ml Kokosmelk
200 g Witte langgraanrijst
75 g Volle yoghurt
70 g Tomatenpuree
5 g Verse peterselie
2 cm Gember
2 teentjes Knoflook
1 Rode peper
1 Rode ui
1 theelepel Kurkuma
1 Venkel
2 theelepel Mosterdzaad - gemalen
1 Naanbrood
½ Groentebouillonblokje
Supertip

Via Cheflix hebben we super veel geleerd over het combineren van verschillende smaken en ingrediënten. Je leert de basis van koken op een super leuke manier.
Je kunt het hier gratis proberen!

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Scheiding

Zo maak je het

1

Snipper de ui en knoflook, rasp de gember en snijd de peper fijn.

2

Snijd de venkel in kwarten, haal het harde hart eruit en snijd hem vervolgens in reepjes.

3

Verhit in een hapjespan een flinke scheut zonnebloemolie.

4

Fruit de gember, knoflook, ui, rode peper, kurkuma en het mosterdzaad gedurende 2 minuten.

5

Vervolgens voeg je de tomatenpuree en venkel toe. Bak dit gedurende 6 minuten mee.

6

Laat ondertussen de maïs uitlekken.

7

Daarna voeg je de kokosmelk en maïs toe en verkruimel het bouillonblokje boven de curry.

8

Roer het geheel goed door en laat het gedurende 15 minuten koken met de deksel op de pan.

9

Verwarm de oven voor op 180 graden.

10

Ondertussen kook je de rijst volgens de instructies op de verpakking.

11

Bak het naanbrood volgens de instructies op de verpakking.

12

Meng de yoghurt met de peterselie en breng het op smaak met peper en zout.

13

Serveer de rijst, curry, yoghurtsaus en het naanbrood gezamenlijk in een diep bord.

14

Lekker ite!

Curry met venkel en maïs

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Entrecote low and slowHet is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Afgelopen weekend hebben we tijdens de eerste warme dagen van het jaar direct de barbecue aangezet en een dik stuk entrecote klaargemaakt. Omdat entrecote van zichzelf al erg veel smaak heeft heb ik er niet een uitgebreide rub op gedaan maar het simpel gehouden met zout en peper.