Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Snijd de champignons en baby spinazie fijn en de bosui in ringen. Snipper vervolgens de knoflook en sjalot.
Begin met het maken van chili olie. Verwarm hiervoor 75 ml olie, de knoflook en chili vlokken in een pan op middelhoog vuur.
Kook de olie gedurende 5 minuten en roer het regelmatig door.
Haal vervolgens de olie van het vuur en giet het voorzichtig in een hitte bestendige kom.
Terwijl dit afkoelt, meng je de sojasaus, hoisin saus, honing, rijstazijn, pindakaas en 80 ml water door elkaar in een kom.
Breng vervolgens de kippenbouillon aan de kook en meng hier de helft van het sojasaus mengsel doorheen. Voeg dan de baby spinazie hier aan toe en roer goed door.
Zorg ervoor dat dit op laag vuur warm blijft.
Vervolgens doe je 2 eetlepels sesamolie in een pan en bak hierin de kip. Breng dit op smaak met de zwarte peper en bak totdat de kip gaar is.
Dan voeg je de sjalot en champignons toe, bak dit gedurende 2-3 minuten.
Voeg dan de andere helft van het sojasaus mengsel toe.
Kook het geheel, totdat de kip karameliseert. Dit duurt ongeveer 5 minuten
Meng dan hier 2 eetlepels chili olie hier doorheen.
Leg de kant en klare noedels in een bord, giet hier de kippenbouillon rustig overheen.
Schep dan de kip op de noedels en garneer met de bosui.
Breng de noedels zelf op smaak met de chili olie. Lekker ite!