Lekker ite logo

Shop

Douwe’s cassoulet

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd45 MinutenTotale tijd50 Minuten
Rating
Rating
Porties4 PortiesTotale tijd50 Minuten

Ingrediënten

720 g Witte bonen in tomatensaus
250 g Kipfilet
4 Rundersaucijzen
2 Uien
100 g Magere spekblokjes
1 Blikje tomatenpuree
50 g Geraspte kaas
4 eetlepel(s) Paneermeel
2 teentjes Knoflook
1 Kruidenbouillontablet
Peper
Zout
20 g Roomboter
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Dit heerlijke recept voor Cassoulet hebben wij ingestuurd gekregen van Douwe Oosterbaan.

Zo maak je het

1

Snijd de kipfilet in blokjes, prik de saucijzen op enkele plaatsen in. Snipper de uien en verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Verhit wat olie in een braadpan en bak hierin de kipfilet en de saucijzen in 4 minuten lichtbruin.

3

Bestrooi het vlees vervolgens met peper en zout en schep het uit de pan en zet apart.

4

Bak nu de spekblokjes met de uien en geperste teentjes knoflook.

5

Verkruimel het kruidenbouillontablet en voeg dit gezamenlijk met de witte bonen en tomatenpuree toe.

6

Schep de kipfilet blokjes toe en mix het geheel door elkaar.

7

Voeg de mix in een ovenschaal en druk hier de saucijsjes in de bonenschotel. Strooi hierover de geraspte kaas en het paneermeel. Snijd de boter in blokjes en leg deze op de schotel.

8

Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet deze in de midden van de oven. De schotel moet er totaal 30 minuten in blijven. Haal na 20 minuten het aluminiumfolie van de schotel af en laat de kaas met paneermeel lichtbruin worden.

9

Lekker ite, van Douwe Oosterbaan!

Douwe's cassoulet

Genoten van dit recept? :)