Afdrukopties:

Douwe’s cassoulet

Porties4 PortiesVoorbereiding5 MinutenKooktijd45 MinutenTotale tijd50 Minuten

Dit heerlijke recept voor Cassoulet hebben wij ingestuurd gekregen van Douwe Oosterbaan.

Douwe's cassoulet

 720 g Witte bonen in tomatensaus
 250 g Kipfilet
 4 Rundersaucijzen
 2 Uien
 100 g Magere spekblokjes
 1 Blikje tomatenpuree
 50 g Geraspte kaas
 4 eetlepel(s) Paneermeel
 2 teentjes Knoflook
 1 Kruidenbouillontablet
 Peper
 Zout
 20 g Roomboter
1

Snijd de kipfilet in blokjes, prik de saucijzen op enkele plaatsen in. Snipper de uien en verwarm de oven voor op 170 graden.

2

Verhit wat olie in een braadpan en bak hierin de kipfilet en de saucijzen in 4 minuten lichtbruin.

3

Bestrooi het vlees vervolgens met peper en zout en schep het uit de pan en zet apart.

4

Bak nu de spekblokjes met de uien en geperste teentjes knoflook.

5

Verkruimel het kruidenbouillontablet en voeg dit gezamenlijk met de witte bonen en tomatenpuree toe.

6

Schep de kipfilet blokjes toe en mix het geheel door elkaar.

7

Voeg de mix in een ovenschaal en druk hier de saucijsjes in de bonenschotel. Strooi hierover de geraspte kaas en het paneermeel. Snijd de boter in blokjes en leg deze op de schotel.

8

Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en zet deze in de midden van de oven. De schotel moet er totaal 30 minuten in blijven. Haal na 20 minuten het aluminiumfolie van de schotel af en laat de kaas met paneermeel lichtbruin worden.

9

Lekker ite, van Douwe Oosterbaan!

Voedingswaarden

Portie 0


Voedingswaardes per portie
Calorieën 550
% ADH per portie*
Vet 32g50%
Natrium 1050mg44%
Koolhydraten 250g84%

Suiker 13g
Eiwit 45g90%

* Percentage van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) is gebaseerd op een dieet van 2.000 kcal per dag.