Dürüm met kip

Porties3 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd25 Minuten
Rating
Rating

Ingrediënten

350 g Kipfilet
4 Dürüm broodjes
3 eetlepel(s) Magere kwark
2 Rode paprika's
2 Uien
1 Groene appel
1 teentje Knoflook
Kruiden
2 theelepel Oregano
2 takjes Verse munt
1 theelepel Gember (gemalen)
1 theelepel Komijnzaad (gemalen)
1 theelepel Cayennepeper
1 theelepel Rozemarijn
2 theelepel Uienpoeder
1 theelepel Knoflookpoeder
1 theelepel Dille

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje.

Keukenmessen

In dit artikel over keukenmessen geef ik je informatie over de verschillende soorten keukenmessen en de toepassing ervan. Daarnaast geef ik je advies over het aanschaffen van een mes uit elke categorie.

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snijd de kip in blokjes en marineer deze met een scheut olijfolie, de oregano, gember, komijnzaad, cayennepeper, rozemarijn en 1 theelepel uienpoeder.

2

Laat de kip gedurende 10 minuten marineren.

3

Snipper ondertussen de knoflook en ui en snijd de appel en paprika in blokjes.

4

Verhit olijfolie in een wok pan en fruit hierin de ui en knoflook, totdat deze glazig is.

5

Voeg dan de blokjes kip toe en bak tot deze bruin zijn.

6

Daarna voeg je de paprika en blokjes appel toe en bak dit nog enkele minuten mee.

7

Meng in een schaal de kwark, de fijngesneden munt, 1 theelepel uienpoeder, een theelepel knoflookpoeder en een theelepel dille. Roer dit goed door.

8

Verwarm vervolgens de dürüm broodjes gedurende enkele seconden in een hete koekenpan.

9

Besmeer de broodjes dan met een deel van het kwark mengsel en verdeel het kipmengsel hierover.

10

Tot slot rol je de dürüm broodjes op en lekker ite!

Durum met kip

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Laat je reactie achter

Voedingswaarden

Portie 3