Dürüm met kip

Porties3 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd15 MinutenTotale tijd25 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd25 Minuten

Ingrediënten

350 g Kipfilet
4 Dürüm broodjes
3 eetlepel(s) Magere kwark
2 Rode paprika's
2 Uien
1 Groene appel
1 teentje Knoflook
Kruiden
2 theelepel Oregano
2 takjes Verse munt
1 theelepel Gember (gemalen)
1 theelepel Komijnzaad (gemalen)
1 theelepel Cayennepeper
1 theelepel Rozemarijn
2 theelepel Uienpoeder
1 theelepel Knoflookpoeder
1 theelepel Dille

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Snijd de kip in blokjes en marineer deze met een scheut olijfolie, de oregano, gember, komijnzaad, cayennepeper, rozemarijn en 1 theelepel uienpoeder.

2

Laat de kip gedurende 10 minuten marineren.

3

Snipper ondertussen de knoflook en ui en snijd de appel en paprika in blokjes.

4

Verhit olijfolie in een wok pan en fruit hierin de ui en knoflook, totdat deze glazig is.

5

Voeg dan de blokjes kip toe en bak tot deze bruin zijn.

6

Daarna voeg je de paprika en blokjes appel toe en bak dit nog enkele minuten mee.

7

Meng in een schaal de kwark, de fijngesneden munt, 1 theelepel uienpoeder, een theelepel knoflookpoeder en een theelepel dille. Roer dit goed door.

8

Verwarm vervolgens de dürüm broodjes gedurende enkele seconden in een hete koekenpan.

9

Besmeer de broodjes dan met een deel van het kwark mengsel en verdeel het kipmengsel hierover.

10

Tot slot rol je de dürüm broodjes op en lekker ite!

Durum met kip

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Andere lekkere recepten:

Spaghetti bolognese op traditionele Italiaanse wijzeOnze favoriete spaghetti bolognese recept. Waar we eerder altijd pakjes gebruikten om een bolognese saus te maken en later gemakkelijke recepten volgden die binnen 15 minuten op tafel staan , doen we tegenwoordig liever wat meer moeite. Je hebt wat langer nodig om deze bolognese saus te maken maar daar krijg je wat voor terug, een smaak te vergelijken met een Italiaans restaurant. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden :)