Enchilada’s Rojas

Porties3 PortiesVoorbereiding15 MinutenKooktijd45 MinutenTotale tijd1 uur
Rating
Rating

Ingrediënten

Tomatensaus:
400 g Gepelde tomaten
400 ml Groentebouillon
5 eetlepel(s) Olijfolie
2 teentjes Knoflook
1 ½ eetlepel(s) Bloem
1 ½ theelepel Komijn (gemalen)
1 ½ theelepel Koriander (gemalen)
1 Rode ui
1 theelepel Chilipoeder
1 Limoen
Snuf kaneel
Bruine suiker
Enchiladas
800 g Zwarte bonen
150 g Griekse yoghurt
120 g Geraspte cheddar
6 Meergranen tortilla's
3 Lente uitjes
3 eetlepel(s) Crème fraîche
2 Tomaten
1 Avocado
1 Rode peper
½ theelepel Chilipoeder
½ theelepel Komijn (gemalen)

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje.

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

Tomatensaus
1

Start met het maken van de tomatensaus. Snipper hiervoor de ui en snijd de knoflook fijn.

2

Verhit twee eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de ui en knoflook gedurende 5 minuten.

3

Haal vervolgens de pan van het vuur en voeg de gepelde tomaten en de bouillon aan de ui en knoflook toe.

4

Maal dit met een staafmixer tot een gladde saus.

5

Verhit vervolgens de overige 3 eetlepels olijfolie in een wok en voeg hier de bloem aan toe.

6

Bak dit al roerend tot het bruin wordt.

7

Roer dan met een garde de helft van de tomatenbouillon erdoorheen.

8

Voeg dan de rest van de tomatenbouillon samen met de kruiden voor de saus toe: komijn, koriander, kaneel, chilipoeder, oregano, een theelepel bruine suiker en de limoensap.

9

Laat de saus zonder deksel op de pan in 20-25 minuten inkoken. Breng het eventueel nog op smaak met zout en peper.

Vulling enchilada's
10

Terwijl de tomatensaus kookt, begin je alvast met de vulling van de enchiladas.

11

Giet de zwarte bonen af in een vergiet en spoel deze af met koud water. Laat ze even uitlekken.

12

Snijd dan de lente ui in dunne ringetjes.

13

Meng vervolgens de crème fraîche en de griekse yoghurt door elkaar en roer hier de lente ui doorheen.

14

Kruid dit met chilipoeder, komijn, peper en zout.

15

Meng tot slot de zwarte bonen en 1/3 van de cheddar erdoorheen.

Enchilada's
16

Verwarm de oven voor op 200 graden.

17

Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de tortilla's 1 voor 1 aan tot ze aan beide kanten bruin en krokant zijn.

18

Laat ze daarna even uitlekken op keukenpapier.

19

Dompel vervolgens de tortilla onder in de tomatensaus en laat boven de pan de saus eraf lekken. Zorg ervoor dat de tortilla's weer zacht zijn.

20

Vul de tortilla vervolgens met het bonenmengsel en rol deze op. Leg ze in een ingevette ovenschaal.

21

Wanneer alle tortilla's in de ovenschaal liggen, schep je de overige tomatensaus over het midden van de tortilla's. Zorg dat de zijkanten 'schoon' blijven.

22

Strooi vervolgens de rest van de cheddar erover en verdeel de rode peper over de ovenschotel.

23

Bak ze vervolgens gedurende 20 minuten in de oven.

24

Snijd terwijl de enchilada's in de oven staan de tomaat en avocado in plakjes, serveer dit ernaast.

25

Lekker ite!

Enchilada's Rojas

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Laat je reactie achter

Andere lekkere recepten:

Spaanse tortilla de patatas met chorizo en tomaatNadat ik een nieuwe Spaanse kennis op heb gedaan bij mij op kantoor heb ik moeten vragen naar zijn favoriete Spaanse recept. Hij gaf aan dat Tortilla de patatas dit het recept is dat hij het liefste eet en dat je dit zowel voor lunch als voor avondeten kunt maken. Dit is de manier waarop hij het altijd maakt :)
Voedingswaarden

Portie 3