Afdrukopties:

Erwtensoep

Porties6 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd1 uur 35 MinutenTotale tijd1 uur 45 Minuten

Met dit koude weer gaat er niks boven een lekkere kom zelfgemaakte snert.

Erwtensoep snert

 500 g Spliterwten
 250 g Knolselderij
 4 takjes Selderij
 2 l Water
 2 Runderbouillon
 2 Schouderkarbonade
 1 Prei
 1 Winterpeen
 1 Aardappel (grote)
 1 Rookworst
 1 Laurierblaadje
 1 Ui
1

Week de spliterwten een aantal uur in koud water of spoel ze goed af onder stromend water.

2

Doe de spliterwten, bouillonblokjes, het laurierblaadje en de 2 liter water in de soeppan.

3

Breng het vervolgens aan de kook.

4

Zodra de soep kookt voeg je de schouderkarbonades toe.

5

Laat dit ongeveer een uurtje op laag vuur koken, roer regelmatig goed door.

6

Schil ondertussen de aardappel, wortel en knolselderij. Snijd dit in blokjes van ongeveer 1 cm.

7

Snijd ook de prei in kleine ringen en spoel deze goed af.

8

Tot slot pel je de ui en snipper deze en snijd je de selderij fijn.

9

Na een uur koken, zie je dat de spliterwten uit elkaar vallen en er een groene massa ontstaat.

10

Haal dan de schouderkarbonade uit de pan en snijd deze in kleine stukjes.

11

Dan voeg je de stukjes karbonade samen met de aardappel en groente toe aan de soep.

12

Laat het geheel nog 30 minuten koken, totdat de groente gaar is.

13

Snijd dan de rookworst in plakjes en laat deze nog een aantal minuten in de soep meekoken.

14

Serveer met roggebrood met katenspek, lekker ite!

Voedingswaarden

Portie 0