Lekker ite logo

Shop

Flammkuchen met carpaccio

Porties2 Porties
Rating
Rating
Porties2 Porties

Ingrediënten

520 g Bloem
200 g Carpaccio
175 g Crème fraîche
75 g Parmezaanse kaas
30 g Rucola
20 g Pijnboompitten
7 g Gist
3 eetlepel(s) Mayonaise
2 eetlepel(s) Pesto
Benodigdheden
Mixer
Deegroller
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Doe de bloem en de gist in een kom en voeg 320 ml water toe. Kneed dit tot een plakkerig, elastisch deeg.

2

Dek het deeg vervolgens af met een theedoek en laat het minstens een uur rijzen bij kamertemperatuur.

3

Verwarm de oven voor op 225 graden zodra het deeg een uur gerezen heeft.

4

Bestrooi het aanrechtblad met bloem en rol het deeg uit tot een ronde, dunne lap.

5

Besmeer het deeg met de crème fraîche en bak hem gedurende 15 minuten in de oven.

6

Meng ondertussen de mayonaise en pesto door elkaar.

7

Vervolgens haal je de flammkuchen uit de oven en beleg deze met de carpaccio.

8

Verdeel dan ook de pestomayonaise, parmezaanse kaas, pijnboompitten en de rucola over de flammkuchen.

9

Lekker ite!

Flammkuchen met carpaccio

Genoten van dit recept? :)

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Entrecote low and slowHet is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Afgelopen weekend hebben we tijdens de eerste warme dagen van het jaar direct de barbecue aangezet en een dik stuk entrecote klaargemaakt. Omdat entrecote van zichzelf al erg veel smaak heeft heb ik er niet een uitgebreide rub op gedaan maar het simpel gehouden met zout en peper.