Frisse tonijnburger

Porties3 PortiesVoorbereiding10 MinutenKooktijd5 MinutenTotale tijd15 Minuten
Rating
Rating
Porties3 PortiesTotale tijd15 Minuten

Ingrediënten

Topping
3 Italiaanse bollen (of ander brood naar keuze)
1 Avocado
15 g Rucola
¼ Komkommer
2 eetlepel(s) Mayonaise
6 eetlepel(s) Griekse yoghurt
½ Citroen
Burger
290 g Tonijn uit blik
4 Eiwitten
2 handje Panko
1 Rode ui
½ Citroen
5 g Verse peterselie
5 g Verse bieslook

Middels de onderstaande knop kun je de ingrediënten, die je nog niet in huis hebt, gemakkelijk toevoegen aan je Albert Heijn boodschappenlijstje. 

Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Zo maak je het

1

Laat de tonijn goed uitlekken en doe het in een ruime kom.

2

Snipper de rode uit en snijd de peterselie en bieslook fijn. Roer dit door de tonijn.

3

Vervolgens maak je de citroen goed schoon en rasp je de schil. Voeg de helft van de rasp toe aan de tonijn.

4

Dan voeg je de eiwitten en panko toe en mengt dit allemaal goed door elkaar tot een plakkerig mengsel. Voeg nog wat panko toe wanneer het nog te nat is.

5

Breng vervolgens op smaak met peper en zout.

6

Doe het tonijnmengsel in een hamburgerpers en maak er mooie burgers van.

7

Bak deze vervolgens af in een koekenpan met olijfolie. Bak ze ongeveer 3 minuten per zijde.

8

Snijd ondertussen de avocado en komkommer in plakjes en halveer de broodjes.

9

Meng vervolgens de griekse yoghurt, mayonaise en overige citroenrasp tot een frisse saus. Breng dit op smaak met peper, zout en wat verse bieslook.

10

Beleg de broodjes met de rucola, komkommer en avocado. Leg de tonijnburger hierop.

11

Serveer de burger met een flinke lepel yoghurtmayonaise. Lekker ite!

Frisse tonijnburger

Genoten van dit recept? :)

Share on facebook
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email
Advertentie

Andere lekkere recepten:

Kamado BBQ – Ribeye low and slowRibeye is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de rib van het rund, het is een van de malsere stukken vlees die je kunt krijgen. Dit komt omdat een ribeye uit een spier van de rund gesneden wordt dat bijna niet gebruikt wordt, hoe "luier" de spier des te zachter het vlees is. Doordat het vlees doorregen is, is ribeye perfect om langzaam op de kamado barbecue te garen. Met wat houtsnippers zorg je ervoor dat er een lekkere rooksmaak in het vlees komt, onze ribeye van 1kg heeft er 2 uren in gelegen. Hierna zit er een heerlijke rookring in het vlees, gezamenlijk met de kruidenrub die we op de ribeye hebben aangebracht maakt dit een verrukkelijke combinatie. Lees hieronder hoe je een mals stukje ribeye in je kamado barbecue klaarmaakt! :)