Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Laat de tonijn goed uitlekken en doe het in een ruime kom.
Snipper de rode uit en snijd de peterselie en bieslook fijn. Roer dit door de tonijn.
Vervolgens maak je de citroen goed schoon en rasp je de schil. Voeg de helft van de rasp toe aan de tonijn.
Dan voeg je de eiwitten en panko toe en mengt dit allemaal goed door elkaar tot een plakkerig mengsel. Voeg nog wat panko toe wanneer het nog te nat is.
Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
Doe het tonijnmengsel in een hamburgerpers en maak er mooie burgers van.
Bak deze vervolgens af in een koekenpan met olijfolie. Bak ze ongeveer 3 minuten per zijde.
Snijd ondertussen de avocado en komkommer in plakjes en halveer de broodjes.
Meng vervolgens de griekse yoghurt, mayonaise en overige citroenrasp tot een frisse saus. Breng dit op smaak met peper, zout en wat verse bieslook.
Beleg de broodjes met de rucola, komkommer en avocado. Leg de tonijnburger hierop.
Serveer de burger met een flinke lepel yoghurtmayonaise. Lekker ite!