Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.
Breng water aan de kook voor de sperziebonen en de rijst.
Ondertussen snijd je de tempeh in reepjes. Snipper de sjalot en knoflook.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd hem vervolgens in plakjes.
Kook de rijst volgens bereidingswijze op de verpakking en kook de sperziebonen gedurende 10 minuten.
Bak ondertussen de tempeh in een flinke scheut wok olie in 5 minuten bruin. Voeg hier eventueel nog een scheutje ketjap aan toe.
Maak ook de pindasaus. Begin met het fruiten van de knoflook, sjalot en de sambal.
Voeg hier vervolgens de pindakaas en ketjap aan toe. Roer dit goed door.
Daarna voeg je beetje bij beetje de melk toe, totdat je pindasaus de gewenste dikte heeft.
Schep wat rijst op een bord en serveer met de sperziebonen, taugé, tempeh en komkommer.
Giet hier vervolgens wat pindasaus overheen met gebakken uitjes en kroepoek.
Lekker ite!