Lekker ite logo

Shop

Gevulde Bavette Rollade low and slow gerookt in de Kamado BBQ

Porties1 PortieVoorbereiding30 MinutenKooktijd1 uur 40 MinutenTotale tijd2 uren 10 Minuten
Rating
Rating
Porties1 PortieTotale tijd2 uren 10 Minuten

Ingrediënten

Bavette (1 kg voor 4 personen)
Baby spinazie
Parmaham
Parmezaanse kaas
Pijnboompitten
PestoZelf gemaakt het lekkerste (klik)
Grof zout
Versgemalen peper
Andere benodigdheden
Advertentie
Nieuwsbrief

Nooit meer iets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze nieuwste recepten wekelijks in je inbox.

Oeeeh Bavette Rollade op de low and slow methode, onze favoriet! Het is altijd heerlijk om op de Kamado BBQ een lekker groot stuk vlees te garen middels de low and slow methode. Je krijgt zon lekker rookrandje in het vlees en het wordt super mals, met een goede kernthermometer weet je precies wanneer je stuk vlees op de temperatuur is die je wilt. Dit recept is ontzettend geliefd bij iedereen voor wie we het hebben gemaakt.

De bavette heeft ontzettend veel smaak en door hem te vlinderen en vervolgens gevuld op te rollen krijg je een heerlijke maaltijd. Ik denk dat dit een van mijn best gelukte stukken vlees van de kamado barbecue is!

Zo maak je het

Voorbereiding bavette rollade
1

Vlinder de bavette & rooster de pijnboompitten.

Gevlinderde bavette rollade

2

Strooi eerst zout en peper op de bavette, daarna de parmaham, vervolgens de pesto en als laatst de babyspinazie, peinboompitten en de parmezaanse kaas.

Bavette rollade gevuld met ham pesto baby spinazie pijnboompitten en parmezaanse kaas

3

Rol de bavette op tot een rollade, bind hem vast met slagerstouw. Dit doe je door eerst in de breedte aan het begin en het einde een touw te knopen, daarna een touw over de lengte en vervolgens weer in de breedte de rollade af te knopen. Hierdoor blijft hij mooi opgeknoopt tijdens het langzaam garen in de rook.

Opgerolde en geknoopte bavette rollade

Voorbereiden en low & slow barbecuen
4

Doe de houtsnippers in een schaaltje met water, deze moeten nat zijn zodat ze langer rook afgeven.

5

Ter voorbereiding van de barbecue vul je de kamado met houtskool en steekt dit in het midden aan. Liefst gebruik je hier lumb charcoal voor, dit zorgt voor een betere luchtcirculatie en voorkomt het verstoppen van de luchtgaten. Zodra je goede witte houtskolen hebt herverdeel je ze zodat er nog wat extra stukken over het hete gedeelte liggen. Nu doe je de deksel van de barbecue dicht.

6

Probeer de barbecue met de luchtgaten op een constante temperatuur van 105 °C te behouden. Zodra de temperatuur 15 minuten lang achter elkaar op 105 °C hebt zonder aan de luchtgaten te komen weet je dat je de regelaars goed hebt staan.

7

Gooi nu de houtsnippers over de kolen.

8

Het doel is om een kerntemperatuur te bereiken van 55 °C waarmee je vlees medium rare is. Hiervoor kun je een kerntemperatuurmeter gebruiken, zelf gebruik ik hiervoor de Meater plus.

bavette rollade kamado bbq low and slow

9

Afhankelijk van de dikte van je vlees zal het ongeveer één tot twee uren duren voor je de kerntemperatuur bereikt hebt.

Gerookte bavette rollade

Genoten van dit recept? :)